autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Escalop de porc cu ciuperci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1,300 kg. carne de porc, 100 ml. ulei, 100 g. faina, 800 g. ciuperci proaspete, 75 g. unt, 100 ml. vin, 500 g. sos brun, 50 g. verdeata, 50 g. sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

41 voturi

Mod de preparare

Se transeaza carnea cate doua bucati la portie si se bate cu ciocanul de snitele, se presara cu sare. Se trece fiecare bucata prin faina si se prajeste intr o tigaie, in ulei. Dupa prajire se scot intr un vas, se toarna sosul deasupra si se fierbe la foc domol. Ciupercile se curata, se spala, se taie in felii si se calesc in untul incins. Cand sint gata, se pun peste escalop impreuna cu vinul. Se mai fierbe 10 minute. Se servesc cu verdeata tocata marunt desupra si cu garnitura de salata verde sau de andive, dupa sezon. Se recomanda vinul roze sec sau rosu demisec, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Escalop de porc cu ciuperci de padure

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele, pe ambele părți și se trec prin făină

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
escalop de porc cu ciuperci

escalop de porc cu ciuperci

Intr-o tigaie calim ciupercile, in ulei incins, la foc domol,adaugand cate putina apa, se fierb,

8 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Gheorhe Manafu , 09 martie 2014

    Interesant

  • L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    Unde gasesc sos brun si ce contine acesta?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

    Este o reteta minunata, pe care o fac des, cu mici modificari... Nu pun vin iar dupa ce am prajit carnea, in sosul lasat adaug repede o lingurita de mustar, faina si smantana, amestec bine si adaug bucatile de escalop pe care le las sa fiarba putin in sos. Escalopul il servesc cu piure de cartofi sau orez.

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

41 voturi

Ingrediente

  • 1,300 kg. carne de porc
  • 100 ml. ulei
  • 100 g. faina
  • 800 g. ciuperci proaspete
  • 75 g. unt
  • 100 ml. vin
  • 500 g. sos brun
  • 50 g. verdeata
  • 50 g. sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

L (Chef de cuisine)

Unde gasesc sos brun si ce contine acesta?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui Hawaii