autor:

motosca mariana

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Escalop de vitel cu piure de cartofi

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
pulpa de vitel 1200gr, ulei 100ml, faina 50g, sos brun, vin 150ml, sare 30gr, , piure:, cartofi 1500gr, lapte 200 ml, unt 30gr, sare 20 gr

Dificultate: Medie Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala,se portioneaza ,se bate si se sareaza.
Bucatile de carne se trc prin faina si se inabusa in ulei si cu 100 ml apa .Carnea se scoate si se da separat In sucul ramas adaugam cca300ml apa fiarta sau supa si sosul brun se mai fierb ca 15 min ..intr-un vas se pun bucatile de carne apoi se strecoara sosul peste ele se adauga vinul si se da totul la cuptor cca. 15 min

piure:
Se fierbe laptele.
Cartofii se spala,se curata,se taie sferturi si se fierb in apa cu sare.cand sunt fierti se scurg de apa si se preseaza.
Se adauga laptele si untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

se servesc impreuna calde cu salata de sezon
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele pe jumatate, se scoate miezul cu ajutorul unei linguri si apoi se oparesc. Cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piperchi

Piperchi

Se taie ardeii in patratele cu latura de 1 cm si se pun la prajit.Se lasa cam 15 minute,dupa care

23 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte frumos! Delicios!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Tare bine arata escalopul tau !!! Intr-adevar...fiecare cu reteta lui..... Am sa incerc sa fac si eu ca si tine( al meu era cu ciuperci si cu smantana)

    • motosca mariana

      motosca mariana (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      panseluta, dupa cum bine ai vazut inabusesc carnea..incearca asa si ai sa vezi ca este foarte gustos;)) am sa adaug si reteta la sosul brun in scurt timp p.s. exista foarte multe retete de "escalop"aceasta reteta este preparata de mine si am ales s-o impart cu voi..pupici si spor la gatit:-*

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte aromat si prezentare foarte eleganta*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      hmm........tentant!il salvez

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte apetisant arata.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      foarte buna reteta.vreau sa te intreb ce inseamna sos brun ?si eu fac uneori escalopul cam la fel ,atata doar ca e suficient sa-l frigi iute pe ambele parti fara sa-i adaugi apa si nu-l bag la cuptor,deglasez tigaia in care am fript carnea cu sosul si vinul,apoi adaug,carnea si mai las cat sa dea totul un clocot.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte bun escalopul! Voi salva reteta!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      F. bun, f. frumos prezentat. Bine ai revenit !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Bun si usor de facut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • pulpa de vitel 1200gr
  • ulei 100ml
  • faina 50g
  • sos brun
  • vin 150ml
  • sare 30gr
  • piure:
  • cartofi 1500gr
  • lapte 200 ml
  • unt 30gr
  • sare 20 gr

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor