autor:

sorina gabriela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Escalop Zingara

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
pentru 4 portii, 800g muschiulet de porc,200g ciuperci,200g sunca presata,100ml vin sec,200g smantana proaspata ,neprocesata ,50g bulion,sare ,piper,100ml ulei,100g faina.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

18 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza muschiuletul de porc in felii nu prea subtiri . Se bate carnea cu ciocanul de snitel ,nu prea mult.Nu avem interesul sa intindem feliile de carne prea mult.Atat cat putem sa spargem fibrele de carne.Se condimenteaza cu sare si piper .Apoi se dau prin faina si se pun intr-o tigaie in ulei la prajit,pe ambele parti ,pana devin un pic aurii.In alta tigaie ,se pune numai un strop de ulei si se soteaza sunca feliata subtire ,impreuna cu ciupercile cam 3-5 minute,apoi se ia tigaia de pe foc .
Dupa ce carnea sa rumenit frumos ,o scoatem peste soteul de sunca cu ciuperci ,care nu se mai afla pe foc.
In sosul care este in tigaie ,ramas de la carne ,se pune bulionul si se stinge cu paharul de vin.Se pun feliile de carne cu sunca si ciupercile ,se mai adauga un pahar de apa si se lasa la imprietenit 15-20 de minute.Se stinge focul se potriveste cu sare si piper ,numai daca mai este necesar.Peste escalop se pune smantana si se amesteca in sos .
Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau orez.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop Zingara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 7 comentarii

  • Diana (Chef de cuisine) , 18 august 2011

    BUna dimineatza...am regatot reteta si a iesit delicioasa...chiar am repetat..e usor de fact si delicios

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Foarte frumos prezentat! Deja m-am servit cu o portie si a fost foarte gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Arata foarte frumos.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Frumos si gustos.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Foarte bun si frumos prezentat ! *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Mie imi place tare mult mancarea aceasta..... Ce poate fi mai delicios decat carne cu ciuperci si alte bunatati ! Minunat .

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Vai de mine, cu ce ne tentezi! Minunat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

18 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 portii
  • 800g muschiulet de porc,200g ciuperci,200g sunca presata,100ml vin sec,200g smantana proaspata ,neprocesata ,50g bulion,sare ,piper,100ml ulei,100g faina.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

88 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Diana (Chef de cuisine)

BUna dimineatza...am regatot reteta si a iesit delicioasa...chiar am repetat..e usor de fact si delicios

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute si ardei umpluti ca la mama acasa