autor:

sorina gabriela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Escalop Zingara

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
pentru 4 portii, 800g muschiulet de porc,200g ciuperci, sunca presata,100ml vin sec,200g smantana proaspata ,neprocesata ,50g bulion,sare ,piper,100ml ulei,100g faina.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

18 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza muschiuletul de porc in felii nu prea subtiri . Se bate carnea cu ciocanul de snitel ,nu prea mult.Nu avem interesul sa intindem feliile de carne prea mult.Atat cat putem sa spargem fibrele de carne.Se condimenteaza cu sare si piper .Apoi se dau prin faina si se pun intr-o tigaie in ulei la prajit,pe ambele parti ,pana devin un pic aurii.In alta tigaie ,se pune numai un strop de ulei si se soteaza sunca feliata subtire ,impreuna cu ciupercile cam 3-5 minute,apoi se ia tigaia de pe foc .
Dupa ce carnea sa rumenit frumos ,o scoatem peste soteul de sunca cu ciuperci ,care nu se mai afla pe foc.
In sosul care este in tigaie ,ramas de la carne ,se pune bulionul si se stinge cu paharul de vin.Se pun feliile de carne cu sunca si ciupercile ,se mai adauga un pahar de apa si se lasa la imprietenit 15-20 de minute.Se stinge focul se potriveste cu sare si piper ,numai daca mai este necesar.Peste escalop se pune smantana si se amesteca in sos .
Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau orez.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop Zingara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de vinete cu carne de vaca

Mancare de vinete cu carne de vaca

Vinetele se spala,se taie cubulete,se sareaza si se lasa in castron,jumatate de ora,pana isi lasa

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mazare cu Pui

Mazare cu Pui

-Se iau pulpele se asezoneaza se pun in tigaia incinsa cu o lingura de ulei de masline. -Dupa ce

5 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana (Chef de cuisine) , 18 august 2011

    BUna dimineatza...am regatot reteta si a iesit delicioasa...chiar am repetat..e usor de fact si delicios

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Foarte frumos prezentat! Deja m-am servit cu o portie si a fost foarte gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Arata foarte frumos.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Frumos si gustos.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Foarte bun si frumos prezentat ! *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Mie imi place tare mult mancarea aceasta..... Ce poate fi mai delicios decat carne cu ciuperci si alte bunatati ! Minunat .

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Vai de mine, cu ce ne tentezi! Minunat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

18 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 portii
  • 800g muschiulet de porc,200g ciuperci, sunca presata,100ml vin sec,200g smantana proaspata ,neprocesata ,50g bulion,sare ,piper,100ml ulei,100g faina.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Diana (Chef de cuisine)

BUna dimineatza...am regatot reteta si a iesit delicioasa...chiar am repetat..e usor de fact si delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de pui cu ciuperci