autor:

sorina gabriela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Escalop Zingara

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
pentru 4 portii, 800g muschiulet de porc,200g ciuperci, sunca presata,100ml vin sec,200g smantana proaspata ,neprocesata ,50g bulion,sare ,piper,100ml ulei,100g faina.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

18 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza muschiuletul de porc in felii nu prea subtiri . Se bate carnea cu ciocanul de snitel ,nu prea mult.Nu avem interesul sa intindem feliile de carne prea mult.Atat cat putem sa spargem fibrele de carne.Se condimenteaza cu sare si piper .Apoi se dau prin faina si se pun intr-o tigaie in ulei la prajit,pe ambele parti ,pana devin un pic aurii.In alta tigaie ,se pune numai un strop de ulei si se soteaza sunca feliata subtire ,impreuna cu ciupercile cam 3-5 minute,apoi se ia tigaia de pe foc .
Dupa ce carnea sa rumenit frumos ,o scoatem peste soteul de sunca cu ciuperci ,care nu se mai afla pe foc.
In sosul care este in tigaie ,ramas de la carne ,se pune bulionul si se stinge cu paharul de vin.Se pun feliile de carne cu sunca si ciupercile ,se mai adauga un pahar de apa si se lasa la imprietenit 15-20 de minute.Se stinge focul se potriveste cu sare si piper ,numai daca mai este necesar.Peste escalop se pune smantana si se amesteca in sos .
Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau orez.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop Zingara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Presupun ca va veti speria initial de numarul ingredientelor. Va rog sa ma credeti, doar numarul

78 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciolan la cuptor cu garnitura

Ciolan la cuptor cu garnitura

Se alege ciolanul afumat cu os sau fara os, dar sa fie frumos! Ciolanul se fierbe separat circa

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana (Chef de cuisine) , 18 august 2011

    BUna dimineatza...am regatot reteta si a iesit delicioasa...chiar am repetat..e usor de fact si delicios

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Foarte frumos prezentat! Deja m-am servit cu o portie si a fost foarte gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Arata foarte frumos.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Frumos si gustos.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Foarte bun si frumos prezentat ! *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Mie imi place tare mult mancarea aceasta..... Ce poate fi mai delicios decat carne cu ciuperci si alte bunatati ! Minunat .

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Vai de mine, cu ce ne tentezi! Minunat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

18 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 portii
  • 800g muschiulet de porc,200g ciuperci, sunca presata,100ml vin sec,200g smantana proaspata ,neprocesata ,50g bulion,sare ,piper,100ml ulei,100g faina.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Diana (Chef de cuisine)

BUna dimineatza...am regatot reteta si a iesit delicioasa...chiar am repetat..e usor de fact si delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

24 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Ficatei de curcan in sos de vin rosu