autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eva - Gogosele la cuptor cu crema

Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
Unt - 100 gr, Faina - 200 gr, Oua - 7 buc, Zahar - 200 gr, Lapte - 1/2 l, Arome

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb 200 ml apa, cind clocoteste se adauga untul si se ia de pe foc. Separat se freaca 100 gr faina cu putina apa -sa nu se faca cocoloase, se toarna in apa cu unt, se pune pe foc si se fierbe pina se desprinde de pe fundul cratitei. Se ia de pe foc si se adauga pe rind 4 oua intregi, amestecind bine dupa fiecare.
Se tapeteaza tava NUMAI CU FAINA si cu o lingura se pun gramajoare din amestec, cu distanta intre ele. Se da la cuptor. Nu se deschide usa pina nu prind o culoare galben-roscat si pojghita de deasupra s-a intarit. Se scot, se lasa la racit, apoi cu un cutitas se desprinde pojghita de deasupra la un capat (nu se "decapiteaza" gogoasa). Prin orificiul creat se introduce crema.
Crema (ca de cremshnit): Se pune pe foc zaharul (125 gr), se incorporeaza 100 gr faina, galbenusurile batute si se toarna treptat laptele. Cind s-a ingrosat, se adauga aromele (coaja de lamaie, vanilie, etc). Se lasa la racit
Daca ti-a placut reteta noastra "Eva - Gogosele la cuptor cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai

1 vot    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Se frig clatitele se umplu apoi cu dulceata de capsuni. Se ruleaza. Se servesc imadiat sau dupa ce

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Intrebarea este daca nu se incheaga cele 4 oua care se pun in compozitia fierbinte?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Unt - 100 gr
  • Faina - 200 gr
  • Oua - 7 buc
  • Zahar - 200 gr
  • Lapte - 1/2 l
  • Arome

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Intrebarea este daca nu se incheaga cele 4 oua care se pun in compozitia fierbinte?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce