autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eva - Gogosele la cuptor cu crema

Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
Unt - 100 gr, Faina - 200 gr, Oua - 7 buc, Zahar - 200 gr, Lapte - 1/2 l, Arome

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb 200 ml apa, cind clocoteste se adauga untul si se ia de pe foc. Separat se freaca 100 gr faina cu putina apa -sa nu se faca cocoloase, se toarna in apa cu unt, se pune pe foc si se fierbe pina se desprinde de pe fundul cratitei. Se ia de pe foc si se adauga pe rind 4 oua intregi, amestecind bine dupa fiecare.
Se tapeteaza tava NUMAI CU FAINA si cu o lingura se pun gramajoare din amestec, cu distanta intre ele. Se da la cuptor. Nu se deschide usa pina nu prind o culoare galben-roscat si pojghita de deasupra s-a intarit. Se scot, se lasa la racit, apoi cu un cutitas se desprinde pojghita de deasupra la un capat (nu se "decapiteaza" gogoasa). Prin orificiul creat se introduce crema.
Crema (ca de cremshnit): Se pune pe foc zaharul (125 gr), se incorporeaza 100 gr faina, galbenusurile batute si se toarna treptat laptele. Cind s-a ingrosat, se adauga aromele (coaja de lamaie, vanilie, etc). Se lasa la racit
Daca ti-a placut reteta noastra "Eva - Gogosele la cuptor cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata culoarea caramelului

4 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
ceva dulce

ceva dulce

Se pune dulceata de capsuni cu lamaie intr-un bol,se adauga iaurtul si dupa aceea cerealele.Se amesteca

2 voturi    6 comentarii
2 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Intrebarea este daca nu se incheaga cele 4 oua care se pun in compozitia fierbinte?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Unt - 100 gr
  • Faina - 200 gr
  • Oua - 7 buc
  • Zahar - 200 gr
  • Lapte - 1/2 l
  • Arome

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Intrebarea este daca nu se incheaga cele 4 oua care se pun in compozitia fierbinte?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Micile vrajitoare Micile vrajitoare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane Clatite cu ciocolata si banane

Punem toate ingredientele intr-un bol si le batem cu telul, adăugând faina treptat pana devine o smantana subtire. Luam cu polonicul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Mini savarine
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide