autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eva - Gogosele la cuptor cu crema

Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
Unt - 100 gr, Faina - 200 gr, Oua - 7 buc, Zahar - 200 gr, Lapte - 1/2 l, Arome

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb 200 ml apa, cind clocoteste se adauga untul si se ia de pe foc. Separat se freaca 100 gr faina cu putina apa -sa nu se faca cocoloase, se toarna in apa cu unt, se pune pe foc si se fierbe pina se desprinde de pe fundul cratitei. Se ia de pe foc si se adauga pe rind 4 oua intregi, amestecind bine dupa fiecare.
Se tapeteaza tava NUMAI CU FAINA si cu o lingura se pun gramajoare din amestec, cu distanta intre ele. Se da la cuptor. Nu se deschide usa pina nu prind o culoare galben-roscat si pojghita de deasupra s-a intarit. Se scot, se lasa la racit, apoi cu un cutitas se desprinde pojghita de deasupra la un capat (nu se "decapiteaza" gogoasa). Prin orificiul creat se introduce crema.
Crema (ca de cremshnit): Se pune pe foc zaharul (125 gr), se incorporeaza 100 gr faina, galbenusurile batute si se toarna treptat laptele. Cind s-a ingrosat, se adauga aromele (coaja de lamaie, vanilie, etc). Se lasa la racit
Daca ti-a placut reteta noastra "Eva - Gogosele la cuptor cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie

2 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza si visine

Placinta cu branza si visine

Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Intrebarea este daca nu se incheaga cele 4 oua care se pun in compozitia fierbinte?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Unt - 100 gr
  • Faina - 200 gr
  • Oua - 7 buc
  • Zahar - 200 gr
  • Lapte - 1/2 l
  • Arome

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Intrebarea este daca nu se incheaga cele 4 oua care se pun in compozitia fierbinte?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu mere calite