autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eva - Gogosele la cuptor cu crema

Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
Unt - 100 gr, Faina - 200 gr, Oua - 7 buc, Zahar - 200 gr, Lapte - 1/2 l, Arome

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb 200 ml apa, cind clocoteste se adauga untul si se ia de pe foc. Separat se freaca 100 gr faina cu putina apa -sa nu se faca cocoloase, se toarna in apa cu unt, se pune pe foc si se fierbe pina se desprinde de pe fundul cratitei. Se ia de pe foc si se adauga pe rind 4 oua intregi, amestecind bine dupa fiecare.
Se tapeteaza tava NUMAI CU FAINA si cu o lingura se pun gramajoare din amestec, cu distanta intre ele. Se da la cuptor. Nu se deschide usa pina nu prind o culoare galben-roscat si pojghita de deasupra s-a intarit. Se scot, se lasa la racit, apoi cu un cutitas se desprinde pojghita de deasupra la un capat (nu se "decapiteaza" gogoasa). Prin orificiul creat se introduce crema.
Crema (ca de cremshnit): Se pune pe foc zaharul (125 gr), se incorporeaza 100 gr faina, galbenusurile batute si se toarna treptat laptele. Cind s-a ingrosat, se adauga aromele (coaja de lamaie, vanilie, etc). Se lasa la racit
Daca ti-a placut reteta noastra "Eva - Gogosele la cuptor cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PASCA DE PASTE

PASCA DE PASTE

Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda,la diametrul formei,de 3cm grosime.Se pune foaia in forma

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Se bat ouale cu sarea,zaharul vanilat si uleiul, apoi se adauga faina putin cate putin si apa minerala

11 voturi    8 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Intrebarea este daca nu se incheaga cele 4 oua care se pun in compozitia fierbinte?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Unt - 100 gr
  • Faina - 200 gr
  • Oua - 7 buc
  • Zahar - 200 gr
  • Lapte - 1/2 l
  • Arome

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Intrebarea este daca nu se incheaga cele 4 oua care se pun in compozitia fierbinte?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Clatite cu buline Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem asortat din piersici, caise si nectarine Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare