Se fierb 200 ml apa, cind clocoteste se adauga untul si se ia de pe foc. Separat se freaca 100 gr faina cu putina apa -sa nu se faca cocoloase, se toarna in apa cu unt, se pune pe foc si se fierbe pina se desprinde de pe fundul cratitei. Se ia de pe foc si se adauga pe rind 4 oua intregi, amestecind bine dupa fiecare.
Se tapeteaza tava NUMAI CU FAINA si cu o lingura se pun gramajoare din amestec, cu distanta intre ele. Se da la cuptor. Nu se deschide usa pina nu prind o culoare galben-roscat si pojghita de deasupra s-a intarit. Se scot, se lasa la racit, apoi cu un cutitas se desprinde pojghita de deasupra la un capat (nu se "decapiteaza" gogoasa). Prin orificiul creat se introduce crema.
Crema (ca de cremshnit): Se pune pe foc zaharul (125 gr), se incorporeaza 100 gr faina, galbenusurile batute si se toarna treptat laptele. Cind s-a ingrosat, se adauga aromele (coaja de lamaie, vanilie, etc). Se lasa la racit
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii