Se fierb 200 ml apa, cind clocoteste se adauga untul si se ia de pe foc. Separat se freaca 100 gr faina cu putina apa -sa nu se faca cocoloase, se toarna in apa cu unt, se pune pe foc si se fierbe pina se desprinde de pe fundul cratitei. Se ia de pe foc si se adauga pe rind 4 oua intregi, amestecind bine dupa fiecare.
Se tapeteaza tava NUMAI CU FAINA si cu o lingura se pun gramajoare din amestec, cu distanta intre ele. Se da la cuptor. Nu se deschide usa pina nu prind o culoare galben-roscat si pojghita de deasupra s-a intarit. Se scot, se lasa la racit, apoi cu un cutitas se desprinde pojghita de deasupra la un capat (nu se "decapiteaza" gogoasa). Prin orificiul creat se introduce crema.
Crema (ca de cremshnit): Se pune pe foc zaharul (125 gr), se incorporeaza 100 gr faina, galbenusurile batute si se toarna treptat laptele. Cind s-a ingrosat, se adauga aromele (coaja de lamaie, vanilie, etc). Se lasa la racit
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii