autor:

Lucica

» » Mancaruri cu peste

Evantai de peste la cuptor

Autor: Lucica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2012

Ingrediente
ulei pentru calit cepele, 2 cepe mari, foi de dafin 4, sare, piper, boia de ardei(iute sau dulce), un pic de rosmarin, peste cam 1 kg, 2 rosii potrivite taiate in patratele, 1 lingura de piure de rosii in conserva, 3 catei mari de usturoi pisati sau usturoi verde

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se calesc cepele in ulei pina cind devin sticloase (puneti destul ulei si amestecati destul de des,ca sa nu se arda cepele), apoi se adauga usturoiul pisat si se mai lasa 1 minut. Amestecati iarasi.



Se taie rosiutele in patratele si condimentele,se lasa inca 3 minute sa fiarba cu 200ml de apa sau vin alb(daca aveti prin casa).



Intre timp incalziti cuptorul la 180C.



Se adauga rosiile in piure si se lasa sa farba cam 10 min, ca gusturile sa se amestece. Daca-i pune-ti capac si da-ti la foc mic foarte bine, daca nu stati pe aproape sa nu se lipeasca. Puteti sa mai adaugati putina apa daca credeti de cuviinta.





Se da la o parte de pe foc si se aranjeaza peste aceasta pestele curatat, parfumat si frumos aranjat pentru 25 minute la cuptor la 180C. Eu am infundat pestele un pic in sos ca sa nu-l mai condimentez...mai simplificam si mai economisim sarea in acelasi timp (zice ca nu e buna la sanatate). Nu-i puneti folie de aluminiu pe deasupra pentru ca vrem sa se mai evapore din sos.

Pestele ia gustul sosului si dupa 25 de minute va mincati degetele de bun ce e.



Se serveste cu mamaliguta spornicuta, sau orez, sau paine.



Pofta buna si spor la treaba doamnelor si domnilor!



:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou cu sos de rosii la cuptor

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine

85 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Peste alb cu cartofi natur

Peste alb cu cartofi natur

Se fierb cartofii taiati cuburi mai mari sau sferturi. Se prajeste la foc mic pestele alb in tigaie

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Ador pestele...Arata minunat preparatul final...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Imi place pestele, dar si numele retetei...

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    foarte bun...imi place pestele

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • ulei pentru calit cepele
  • 2 cepe mari
  • foi de dafin 4
  • sare
  • piper
  • boia de ardei(iute sau dulce)
  • un pic de rosmarin
  • peste cam 1 kg
  • 2 rosii potrivite taiate in patratele
  • 1 lingura de piure de rosii in conserva
  • 3 catei mari de usturoi pisati sau usturoi verde

Raporteaza reteta

Retete
de Lucica
Biscuiti deliciosi din compot de mere si ovaz

Biscuiti deliciosi din compot de mere si ovaz

Este f simplu. Se amesteca totul f bine, in afara de ovaz si apa. Dupa ce totul este bine amestecat

3 voturi    4 comentarii
10 min
Prajituri
Pulpe de pui cu fasole verde la cuptor

Pulpe de pui cu fasole verde la cuptor

Pulpele se pun la fiert in apa cu sare, piper, boia, cimbru ( sau oregano, sau rozmarin). Cind sint

13 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ador pestele...Arata minunat preparatul final...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Rasol de pastrav cu piure de legume