autor:

Lucica

» » Mancaruri cu peste

Evantai de peste la cuptor

Autor: Lucica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2012

Ingrediente
ulei pentru calit cepele, 2 cepe mari, foi de dafin 4, sare, piper, boia de ardei(iute sau dulce), un pic de rosmarin, peste cam 1 kg, 2 rosii potrivite taiate in patratele, 1 lingura de piure de rosii in conserva, 3 catei mari de usturoi pisati sau usturoi verde

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se calesc cepele in ulei pina cind devin sticloase (puneti destul ulei si amestecati destul de des,ca sa nu se arda cepele), apoi se adauga usturoiul pisat si se mai lasa 1 minut. Amestecati iarasi.



Se taie rosiutele in patratele si condimentele,se lasa inca 3 minute sa fiarba cu 200ml de apa sau vin alb(daca aveti prin casa).



Intre timp incalziti cuptorul la 180C.



Se adauga rosiile in piure si se lasa sa farba cam 10 min, ca gusturile sa se amestece. Daca-i pune-ti capac si da-ti la foc mic foarte bine, daca nu stati pe aproape sa nu se lipeasca. Puteti sa mai adaugati putina apa daca credeti de cuviinta.





Se da la o parte de pe foc si se aranjeaza peste aceasta pestele curatat, parfumat si frumos aranjat pentru 25 minute la cuptor la 180C. Eu am infundat pestele un pic in sos ca sa nu-l mai condimentez...mai simplificam si mai economisim sarea in acelasi timp (zice ca nu e buna la sanatate). Nu-i puneti folie de aluminiu pe deasupra pentru ca vrem sa se mai evapore din sos.

Pestele ia gustul sosului si dupa 25 de minute va mincati degetele de bun ce e.



Se serveste cu mamaliguta spornicuta, sau orez, sau paine.



Pofta buna si spor la treaba doamnelor si domnilor!



:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hamsii crocante

Hamsii crocante

Taiati capetele si cozile hamsiilor, dupa care le spalati foarte bine in multe ape. Apoi, pregatiti

3 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
pastrav cu lamaie si rozmarin

pastrav cu lamaie si rozmarin

Se intinde folia de aluminiu se unge pastravul cu ulei, se condimenteaza si in interior. In burtica

10 voturi    12 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Ador pestele...Arata minunat preparatul final...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Imi place pestele, dar si numele retetei...

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    foarte bun...imi place pestele

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • ulei pentru calit cepele
  • 2 cepe mari
  • foi de dafin 4
  • sare
  • piper
  • boia de ardei(iute sau dulce)
  • un pic de rosmarin
  • peste cam 1 kg
  • 2 rosii potrivite taiate in patratele
  • 1 lingura de piure de rosii in conserva
  • 3 catei mari de usturoi pisati sau usturoi verde

Raporteaza reteta

Retete
de Lucica
Biscuiti deliciosi din compot de mere si ovaz

Biscuiti deliciosi din compot de mere si ovaz

Este f simplu. Se amesteca totul f bine, in afara de ovaz si apa. Dupa ce totul este bine amestecat

3 voturi    4 comentarii
10 min
Prajituri
Pulpe de pui cu fasole verde la cuptor

Pulpe de pui cu fasole verde la cuptor

Pulpele se pun la fiert in apa cu sare, piper, boia, cimbru ( sau oregano, sau rozmarin). Cind sint

13 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ador pestele...Arata minunat preparatul final...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salau bonne femme