autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu peste

EVANTAI DE SOMON LA CUPTOR

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII :, -file de somon - 0.800 kg, - ulei de masline - 0.150 L, - rozmarin macinat - 0.001 kg, - lamai - 0.150 kg, - smantana lichida - 0.300 L, - vin alb - 0.100 L, - capere - 0.020 kg, - sare, piper alb, - cartofi - 0.800 kg, - dovlecei - 0.200 kg, - rosii - 0.200, - legume congelate - 0.200 kg, - oregano - 0.001 kg

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Fileul de somon se taie in 4 transe egale . Pe partea superioara a somonului se executa niste fante , in care se introduc felii de lamaie. Pestele se stropeste cu ulei de masline, se pune sare si piper si se introduce la cuptor, circa 15 min.
Din cartofi se executa butoiase , care se fierb de consistenta cartofilor natur. Acestia se invelesc apoi cu transe subtiri de dovlecei( taiati pe lungime ), care in prealabil au fost preparate la gratar.
Rosia se taie pe jumatate, se umple cu legume ( care in prealabil au fost fierte in apa cu sare), se stropesc cu ulei de masline, oregano si sare si se gatesc la cuptor circa 4-5 min.
Sosul se prepara astfel: se incalzeste smnatana lichida, se adauga suc de lamaie, vin alb, sare, capere si se fierbe pana ce sosul se omogenizeaza.
Preparatul se decoreaza cu lamaie si verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "EVANTAI DE SOMON LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste prajit

Peste prajit

PestIi se curata de icre si de branhiI, se taie bucatele (capul il puteti folosii la ciorbe). Dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Platou din fructe de mare si peste

Platou din fructe de mare si peste

File-ul de peste se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte si se scoate pe o farfurie. Crevetii

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII :
  • -file de somon - 0.800 kg
  • - ulei de masline - 0.150 L
  • - rozmarin macinat - 0.001 kg
  • - lamai - 0.150 kg
  • - smantana lichida - 0.300 L
  • - vin alb - 0.100 L
  • - capere - 0.020 kg
  • - sare
  • piper alb
  • - cartofi - 0.800 kg
  • - dovlecei - 0.200 kg
  • - rosii - 0.200
  • - legume congelate - 0.200 kg
  • - oregano - 0.001 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Somon la cuptor, cu cartofi prajiti si salata Rucola