autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu peste

EVANTAI DE SOMON LA CUPTOR

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII :, -file de somon - 0.800 kg, - ulei de masline - 0.150 L, - rozmarin macinat - 0.001 kg, - lamai - 0.150 kg, - smantana lichida - 0.300 L, - vin alb - 0.100 L, - capere - 0.020 kg, - sare, piper alb, - cartofi - 0.800 kg, - dovlecei - 0.200 kg, - rosii - 0.200, - legume congelate - 0.200 kg, - oregano - 0.001 kg

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Fileul de somon se taie in 4 transe egale . Pe partea superioara a somonului se executa niste fante , in care se introduc felii de lamaie. Pestele se stropeste cu ulei de masline, se pune sare si piper si se introduce la cuptor, circa 15 min.
Din cartofi se executa butoiase , care se fierb de consistenta cartofilor natur. Acestia se invelesc apoi cu transe subtiri de dovlecei( taiati pe lungime ), care in prealabil au fost preparate la gratar.
Rosia se taie pe jumatate, se umple cu legume ( care in prealabil au fost fierte in apa cu sare), se stropesc cu ulei de masline, oregano si sare si se gatesc la cuptor circa 4-5 min.
Sosul se prepara astfel: se incalzeste smnatana lichida, se adauga suc de lamaie, vin alb, sare, capere si se fierbe pana ce sosul se omogenizeaza.
Preparatul se decoreaza cu lamaie si verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "EVANTAI DE SOMON LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor

Somon la cuptor

Se pune ulei intr-o tava ce merge la cuptor, se aseaza pestele cu pielea in jos, se toarna untul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius la cuptor

File de pangasius la cuptor

Tapetam un vas de yena cu ulei de palmier. Asezam pestele in vas, asternem ceapa si morcovul feliate.

7 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII :
  • -file de somon - 0.800 kg
  • - ulei de masline - 0.150 L
  • - rozmarin macinat - 0.001 kg
  • - lamai - 0.150 kg
  • - smantana lichida - 0.300 L
  • - vin alb - 0.100 L
  • - capere - 0.020 kg
  • - sare
  • piper alb
  • - cartofi - 0.800 kg
  • - dovlecei - 0.200 kg
  • - rosii - 0.200
  • - legume congelate - 0.200 kg
  • - oregano - 0.001 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Peste alb in folie