Ingrediente
1 vanata mare, 1 dovlecel crud, 2 rosii, 7 felii de bacon, 50 gr cascaval Desenvis de la Delaco, busuioc maruntit, piper, sare, ulei de masline, 3 catei de usturoi
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
5 voturi
Mod de preparare
Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper.
Dovlecelul l-am curatat de coaja, se putea si cu coaja, dar eu am preferat fara si l-am feliat pe lungine in sapte felii subtirele.
Am feliat si baconul si am asezat feliile de dovlecel si bacon printre cele de vinete
Rosiile spalate le-am feliat pe rotund si le-am introdus in evantaiul format.
Usturoiul l-am curatat si l-am taiat marunt, apoi l-am presarat printre feliile de la evantai.
Am asezat evantaiul intr-o forma de yena cu capac si am dat la cuptor pentru o ora la 180 grade, apoi am scos vasul din cuptor, am scurs lichidul care s-a format si am asezat felii de cascaval deasupra.
Am dat din nou vasul la cuptor, dar cu focul stins si am lasat cateva minute pana s-a topit cascavalul si s-a prelins printe feliile de legume.
A iesit o bunatate!