autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Evantai de vinete ( à la Horia V.)

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Ingrediente
Asadar ingrediente (eu dau ingredientele doar pentru 2 persoane), 2 vinete spalate, 1 ceapa potrivita ca marime, 2 rosii, 100 gr costita, 100 gr cascaval, 1 catel mare de usturoi, sare, 1 pahar mic de iaurt, o lingura ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

63 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri.

Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati sa se desprinda de cotor.

Usturoiul, curatat, il taiati in fasii subtiri si impanati cu el feliile de vinete, din lco in loc.

Apoi asezati intre feliile de vinete, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, dupa priceperea si dorinta fiecaruia, neavand importanta in ce ordine le asezati. Legati vinetele cu ata de bucatarie, sfoara mai subtire si le puneti intr-o tava stropindu-le cu ulei. bagati totul in cuptorul preincalzit la 175 C, si lasati asa cam 35 minute. Verificati daca vinetele sunt suficient de patrunse.

Cand s-au racorit putin le scoateti ata si le stropiti bine cu iaurt si putin patrunjel tocat.

O minunatie de arome, culori si mai ales...o savoare deosebita. Va jur!
Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete ( à la Horia V.)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cina usoara si delicioasa de vara

Cina usoara si delicioasa de vara

Vinetei, dovlecelului, castravetelui si morcovilor li se taie extremitatile (nu e necesar pentru

5 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole facaluita

Fasole facaluita

"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine

20 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine):

    O minunatie simpla si gustoasa . Familia si prietenii au fost "vrajiti" cu un "evantai " ;) :)

  • Cristina_Bartalus

    Cristina_Bartalus (Chef de cuisine):

    o bunatate...

  • Kadia

    Kadia (Chef de cuisine):

    Cu ceva timp in urma, Ama a pornit o provocare printre blogurile culinare in care primeai la frunzarit un blog culinar romanesc din care sa te inspiri :) Eu am primit ca tema blogul lui Alice, o albinuta harnicuta, pe care l-am frunzarit din greu incercand sa ma decid care dintre minunatiile descrise sa le pun in aplicare in bucatariuta mea. Pana la urma m-am decis sa testez Evantai de vinete ( à la Horia V.) si am purces la cumparatul ingredientelor. Vreau sa subliniez ca a fost printre foarte putinele dati in care NU am schimbat mai nimic in reteta! Adica, da, mi-a placut exact asa cum era descrisa, toate ingredientele mergand unul cu altul si pe placul nostru!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine):

      un amestec de gusturi si arome rar intalnit! merita incercata! e un adevarat deliciu! felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Ionita , 09 august 2015

    Bunatati !

  • Fara foto

    Gigondas Fame , 28 iulie 2015

    Delicioso recomand

  • Fara foto

    zoica , 23 iulie 2015

    Sunt foarte bune, merita sa le preparatiiiiii..

    • Fara foto

      Maria , 07 iulie 2015

      Abia astept sa o incerc! Peste doua zile am vinetele mele"bio-bio"!

    • Fara foto

      pop daniela , 07 iulie 2015

      astazi incerc RETETA!

    • Fara foto

      Atanasoaie Mariana , 06 iulie 2015

      E un fel de Parmiggianna?! Super !

    • Fara foto

      Negoescu Daniela , 27 iulie 2014

      Azi le-am preparat :) Super reteta si gust

    • Fara foto

      Came Man , 26 iulie 2014

      e delicioasa

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 26 martie 2014

      Am facut ieri aceasta minunatie de reteta . Este delicioasa , simplu si delicios . Atat familia cat si prietenii au fost "vrajiti" cu un simplu evantai ;) :) . Multumesc pt reteta .

    • Fara foto

      Luminita Ticolea , 19 ianuarie 2014

      De mult nu am vazut ceva interesant Felicitari ! sigur voi incerca

    • Fara foto

      Luminita Velehorschi , 09 ianuarie 2014

      va recomand sa o incercati!!!! e ffff buna!!!

    • Amalia_Pepenica

      Amalia_Pepenica (Bucatar) , 09 ianuarie 2014

      maine fac si eu.

    • Fara foto

      Hlinschi Dan , 07 septembrie 2013

      fara cuvinte

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2013

      Delicioase*****

    • Fara foto

      Stela Cristea , 05 septembrie 2013

      Grozava reteta!

    • Fara foto

      Mihaela Preduchin , 21 august 2013

      nebunieeee

    • Fara foto

      Cornelia Irina Cocu , 20 august 2013

      trebuie neaparat sa incerc reteta ca arata minunat :)

    • Fara foto

      Flori Gociu , 24 iulie 2013

      ffff gustoasa...

    • Fara foto

      חנה הרשקו , 16 iulie 2013

      voi incerca reteta imediat sper sa reusesc.

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2011

      Marian, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut. Astept sa vad cum ti-a iesit. :)

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2011

      azi am testat-o si eu! e un deliciu cu adevarat! o sa o postez si eu, in varianta mea! e grozava si o recomand tuturor!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2011

      e o reteta simpla si foarte gustoasa, mai ales cand esti in criza de timp! merita retinuta si incercata! bravo!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

      O reteta de mare efect!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

      ff bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

63 voturi

Ingrediente

  • Asadar ingrediente (eu dau ingredientele doar pentru 2 persoane)
  • 2 vinete spalate
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 2 rosii
  • 100 gr costita
  • 100 gr cascaval
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • 1 pahar mic de iaurt
  • o lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

zoica

Sunt foarte bune, merita sa le preparatiiiiii..

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida cu ciuperci si smantana