autor:

3sisterscooking

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Exotic Pavlova

Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Ingrediente
Pavlova, - 5 albusuri la temperatura camerei, - 300 g zahar, - 2 lingurite amidon, - 2 lingurite otet, - extract de vanilie, - un praf cream of tartar, , Ornat, - 300 ml frisca, - 3 linguri zahar, - esenta de rom, - un mango, - 3-4 buc fructul pasiunii

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile pana devin o spuma moale, adaugati un praf de cream of tartar si continuati sa bateti pe viteza maxima.
2. Dupa ce albusul incepe sa se intareasca adaugati zaharul cu lingura in mai multe etape. Ultima lingura de zahar amestecati-o cu amidon inainte de a o incorpora la bezea. Testati bezeaua intre degete si continuati sa o bateti pana nu mai simtiti nici o granula de zahar la atingere.
3. Adaugati apoi otetul amestecat cu esenta de vanilie. Intindeti bezeua in cercul desenat. Scadeti temperatura cuptorului la 140 C si coaceti bezeua pentru o ora. Cand este gata lasati-o sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
4. Ornati-o cu frisca batuta cu zahar si esenta de rom. Puneti deasupra feliile de mango si miez de fructul pasiunii. E mai buna rece de la frigider.

Mai multe detalii gasiti aici:
http://3sisterscooking.blogspot.ro/2013/06/exotic-pavlova.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Exotic Pavlova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu capsune

Tort de ciocolata cu capsune

Pandispanul de prepara in mod obisnuit: albusurile batute spuma, galbenusuri frecate cu zahar, cele

9 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Torta cu crema pentru festivitati

Torta cu crema pentru festivitati

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se bat spuma albusele cu putina sare se adauga treptat zaharul

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Voicu , 07 iulie 2015

    care este rolul plicului de cream of tartar? pentru ce se pune?

  • Fara foto

    Ilenuta Zanfir Aglitoiu , 06 iunie 2014

    pastaidevanilie.ro/aditivi-alimentari/28-cream-tartar.html

  • Fara foto

    Mihaela Dumitrescu , 14 aprilie 2014

    pastaidevanilie.ro/aditivi-alimentari/28-cream-tartar.html

    • Fara foto

      Mariana Leu , 11 aprilie 2014

      ce e cream tartar

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pavlova
  • - 5 albusuri la temperatura camerei
  • - 300 g zahar
  • - 2 lingurite amidon
  • - 2 lingurite otet
  • - extract de vanilie
  • - un praf cream of tartar
  • Ornat
  • - 300 ml frisca
  • - 3 linguri zahar
  • - esenta de rom
  • - un mango
  • - 3-4 buc fructul pasiunii

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort "Locomotiva Thomas"