autor:

Cori Costache

» » Mancaruri cu carne

Fajitas de pui cu guacamole si sos salsa

Autor: Cori Costache (Bucatar)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 11 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cori Costache (Bucatar)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 11 mai 2016

Ingrediente
4 jumatati de piept de pui, , tortillas (wrap, lipii), , 2-3 ardei (pentru un aspect placut, de preferat unul rosu, unul verde si unul galben), , 2 avocado bine copti, , 300 gr de rosii cherry, , patrunjel proaspat, , 2 fire ceapa verde, , 2-3 cepe uscate, , sare, piper, , chilli, , zeama de la 2 lime (lamai), , ierburi aromatice, , ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

In prima etapa pregatesti puiul, il tai suvite subtiri si alaturi de el poti adauga ardeii si ceapa taiate similiar. Peste ele stoarce putina zeama de lime, stropeste cu ulei de masline, adauga sare, piper, ierburi aromatice si cativa fulgi de chilli. Amesteca toate ingredientele, apoi acopera vasul cu o folie alimentara si lasa la frigider pana ce te ocupi de sosuri (guacamole si salsa).



Guacamole este unul din sosurile mele preferate si mi se pare ca este foarte versatil, putand fi folosit in multe combinatii de mancare, carne, nachos, etc.



Ia 2 avocado, piseaza-le cu furculita pana ce pulpa se transforma intr-o pasta, adauga rosiile cherry tocate marunt, patrunjel verde, rondele mici de ceapa verde, sare, piper, zeama de la o jumatate de lime/lamaie si amesteca pana ce totul devine omogen.



Guacamole il prepari foarte usor, mai exact pasezi avocado pana ce devine pasta, adaugi apoi rosii tocate marunt, ceapa, patrunjel, usturoi (daca vrei), sare, piper si parte din zeama de la o lamaie.



Pentru sosul salsa foloseste o mana generoasa de rosii cherry, chilli, patrunjel verde tocat marunt, ulei de masline, piper, sare si un strop de ierburi aromatice. Amesteca-le intr-un bol si adulmeca aroma apetisanta.



Cat timp ai pregatit sosurile, puiul si legumele s-au marinat destul de bine incat sa capete toate aromele minunate si vor fi numai bune de pus pe gratarul bine incins. Tine-le pe foc potrivit cam 6-8 minute pana ce puiul este usor rumenit si a capatat o culoare aurie.



Inainte de a servi, incinge o tigaie si tine maxim un minut fiecare tortilla pentru a le incalzi.



Acum nu-ti ramane decat sa pui de-o masa mare si sa te bucuri din plin de mixul de arome.



Pofta buna!



Cori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas de pui cu guacamole si sos salsa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 jumatati de piept de pui
  • tortillas (wrap
  • lipii)
  • 2-3 ardei (pentru un aspect placut
  • de preferat unul rosu
  • unul verde si unul galben)
  • 2 avocado bine copti
  • 300 gr de rosii cherry
  • patrunjel proaspat
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 cepe uscate
  • sare
  • piper
  • chilli
  • zeama de la 2 lime (lamai)
  • ierburi aromatice
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Cordon Bleu