autor:

Cori Costache

» » Mancaruri cu carne

Fajitas de pui cu guacamole si sos salsa

Autor: Cori Costache (Bucatar sef)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 11 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cori Costache (Bucatar sef)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 11 mai 2016

Ingrediente
4 jumatati de piept de pui, , tortillas (wrap, lipii), , 2-3 ardei (pentru un aspect placut, de preferat unul rosu, unul verde si unul galben), , 2 avocado bine copti, , 300 gr de rosii cherry, , patrunjel proaspat, , 2 fire ceapa verde, , 2-3 cepe uscate, , sare, piper, , chilli, , zeama de la 2 lime (lamai), , ierburi aromatice, , ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

In prima etapa pregatesti puiul, il tai suvite subtiri si alaturi de el poti adauga ardeii si ceapa taiate similiar. Peste ele stoarce putina zeama de lime, stropeste cu ulei de masline, adauga sare, piper, ierburi aromatice si cativa fulgi de chilli. Amesteca toate ingredientele, apoi acopera vasul cu o folie alimentara si lasa la frigider pana ce te ocupi de sosuri (guacamole si salsa).



Guacamole este unul din sosurile mele preferate si mi se pare ca este foarte versatil, putand fi folosit in multe combinatii de mancare, carne, nachos, etc.



Ia 2 avocado, piseaza-le cu furculita pana ce pulpa se transforma intr-o pasta, adauga rosiile cherry tocate marunt, patrunjel verde, rondele mici de ceapa verde, sare, piper, zeama de la o jumatate de lime/lamaie si amesteca pana ce totul devine omogen.



Guacamole il prepari foarte usor, mai exact pasezi avocado pana ce devine pasta, adaugi apoi rosii tocate marunt, ceapa, patrunjel, usturoi (daca vrei), sare, piper si parte din zeama de la o lamaie.



Pentru sosul salsa foloseste o mana generoasa de rosii cherry, chilli, patrunjel verde tocat marunt, ulei de masline, piper, sare si un strop de ierburi aromatice. Amesteca-le intr-un bol si adulmeca aroma apetisanta.



Cat timp ai pregatit sosurile, puiul si legumele s-au marinat destul de bine incat sa capete toate aromele minunate si vor fi numai bune de pus pe gratarul bine incins. Tine-le pe foc potrivit cam 6-8 minute pana ce puiul este usor rumenit si a capatat o culoare aurie.



Inainte de a servi, incinge o tigaie si tine maxim un minut fiecare tortilla pentru a le incalzi.



Acum nu-ti ramane decat sa pui de-o masa mare si sa te bucuri din plin de mixul de arome.



Pofta buna!



Cori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas de pui cu guacamole si sos salsa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta taraneasca

Placinta taraneasca

Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti ciupercile pana se rumenesc si devin aurii. Incingeti cuptorul

17 voturi    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu rosii gratinate

Piept de pui cu rosii gratinate

Se spala carnea , se cresteaza in 3-4 locuri, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 jumatati de piept de pui
  • tortillas (wrap
  • lipii)
  • 2-3 ardei (pentru un aspect placut
  • de preferat unul rosu
  • unul verde si unul galben)
  • 2 avocado bine copti
  • 300 gr de rosii cherry
  • patrunjel proaspat
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 cepe uscate
  • sare
  • piper
  • chilli
  • zeama de la 2 lime (lamai)
  • ierburi aromatice
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor