autor:

Cori Costache

» » Mancaruri cu carne

Fajitas de pui cu guacamole si sos salsa

Autor: Cori Costache (Bucatar sef)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 11 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cori Costache (Bucatar sef)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 11 mai 2016

Ingrediente
4 jumatati de piept de pui, , tortillas (wrap, lipii), , 2-3 ardei (pentru un aspect placut, de preferat unul rosu, unul verde si unul galben), , 2 avocado bine copti, , 300 gr de rosii cherry, , patrunjel proaspat, , 2 fire ceapa verde, , 2-3 cepe uscate, , sare, piper, , chilli, , zeama de la 2 lime (lamai), , ierburi aromatice, , ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

In prima etapa pregatesti puiul, il tai suvite subtiri si alaturi de el poti adauga ardeii si ceapa taiate similiar. Peste ele stoarce putina zeama de lime, stropeste cu ulei de masline, adauga sare, piper, ierburi aromatice si cativa fulgi de chilli. Amesteca toate ingredientele, apoi acopera vasul cu o folie alimentara si lasa la frigider pana ce te ocupi de sosuri (guacamole si salsa).



Guacamole este unul din sosurile mele preferate si mi se pare ca este foarte versatil, putand fi folosit in multe combinatii de mancare, carne, nachos, etc.



Ia 2 avocado, piseaza-le cu furculita pana ce pulpa se transforma intr-o pasta, adauga rosiile cherry tocate marunt, patrunjel verde, rondele mici de ceapa verde, sare, piper, zeama de la o jumatate de lime/lamaie si amesteca pana ce totul devine omogen.



Guacamole il prepari foarte usor, mai exact pasezi avocado pana ce devine pasta, adaugi apoi rosii tocate marunt, ceapa, patrunjel, usturoi (daca vrei), sare, piper si parte din zeama de la o lamaie.



Pentru sosul salsa foloseste o mana generoasa de rosii cherry, chilli, patrunjel verde tocat marunt, ulei de masline, piper, sare si un strop de ierburi aromatice. Amesteca-le intr-un bol si adulmeca aroma apetisanta.



Cat timp ai pregatit sosurile, puiul si legumele s-au marinat destul de bine incat sa capete toate aromele minunate si vor fi numai bune de pus pe gratarul bine incins. Tine-le pe foc potrivit cam 6-8 minute pana ce puiul este usor rumenit si a capatat o culoare aurie.



Inainte de a servi, incinge o tigaie si tine maxim un minut fiecare tortilla pentru a le incalzi.



Acum nu-ti ramane decat sa pui de-o masa mare si sa te bucuri din plin de mixul de arome.



Pofta buna!



Cori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas de pui cu guacamole si sos salsa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu broccoli

Ciulama de pui cu broccoli

Brocoli se fierbe in aburi. Intr-o tigaie se calesc pulpele de pui taiate cubulete. Cand sunt

5 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Placinta englezeasca cu pui

Placinta englezeasca cu pui

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite. Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 jumatati de piept de pui
  • tortillas (wrap
  • lipii)
  • 2-3 ardei (pentru un aspect placut
  • de preferat unul rosu
  • unul verde si unul galben)
  • 2 avocado bine copti
  • 300 gr de rosii cherry
  • patrunjel proaspat
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 cepe uscate
  • sare
  • piper
  • chilli
  • zeama de la 2 lime (lamai)
  • ierburi aromatice
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata