autor:

kok miori

» » Retete vegetariene

Falafel

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
1/2 kg de naut muiat de cu noapte, 2 pahare de patrunjel tocat, 1 ceapa mare, 5 catei de usturoi, 1 ardei verde iute, 1lingura bicarbonat, 1/2 lingura de sare, 1lingurita de camun, 11/2 litru de ulei ptr prajit, 3-4 pite, Salata de legume taiata marunt, Naut facut pasta, muraturi de castravete taiate cuburi, cartofi chips, sos de thina(thina cumparata in comert si facut dupa indicatiile de pe ambalaj)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Se da pe masina de tocat nautul cu verdeata, ceapa, usturoiul,ardeiul iute, dupa care se amesteca compozitia cu bicarbonat si condimente.Intr-e timp intr-un vas adinc se pune uleiul sa fiarba pina cind ajunge la temperatura de fierbere.Cu o lingurita sau cu mina umezita se iau cantitati mici de naut si se fac mingi.Se pun in uleiul fierbinte pina se rumenesc.Se scot pe hirtie absorbanta.
Se taie pitele intr-un colt astfel sa se formeze un buzunar se ung cu pasta de naut se pune putina salata se adauga mingi de falafel muraturi picante iar mingi de falafel si la sfirsit sos de thina.
Este foarte gustos si hranitor.
Mingile de falafel se pot servi si ca aperitiv fara pite numai cu salata si cartofi chips.
Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Falafel (specific arab)

Falafel (specific arab)

Nautul curata, se spala, se inmoaie 12-16 ore. Nu se fierbe dupa aceea. Apoi nautul, ceapa, patrunjelul,

16 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Falafel rapid si gustos

Falafel rapid si gustos

1.Am ales varianta cea mai rapida de preparare. Folositi naut conservat pe care il dati in 2-3 ape

11 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dragoi Valerica , 13 iulie 2013

    Foarte buna1

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Camun este o mirodenie chimion si da un gust foarte bun la falafel trebuie macinat.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Ce este camun?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg de naut muiat de cu noapte
  • 2 pahare de patrunjel tocat
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei verde iute
  • 1lingura bicarbonat
  • 1/2 lingura de sare
  • 1lingurita de camun
  • 11/2 litru de ulei ptr prajit
  • 3-4 pite
  • Salata de legume taiata marunt
  • Naut facut pasta
  • muraturi de castravete taiate cuburi
  • cartofi chips
  • sos de thina(thina cumparata in comert si facut dupa indicatiile de pe ambalaj)

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Camun este o mirodenie chimion si da un gust foarte bun la falafel trebuie macinat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Tarta cu dovlecel si branza sarata