autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Retete de post

Falafel rapid si gustos

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 iulie 2010

Ingrediente
250 de grame de naut de conserva, 250 de grame de fasole fiarta, 1/2 lingurita de piper negru, 1/2 lingurita de piper alb, 1 lingurita de coriandru, 1 lingurita de camun, 2 cepe potrivite ca marime, 8-9 catei de usturoi, sare dupa gust, 1 mana de patrunjel (optional), 1 lingura de seminte de susan(optional)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

1.Am ales varianta cea mai rapida de preparare. Folositi naut conservat pe care il dati in 2-3 ape reci sa il clatiti si apoi puneti la scurs bine de apa.
2.Fasolea daca nu se gaseste in comert la conserva,puneti cu o seara innainte la inmuiat cu putin bicarbonat si a doua zi fierbeti dar nu foarte mult sa nu se sfarame.
3.Cand fasolea si nautul sunt bine scurse de apa,da-ti prin masina de tocat si adaugati si ceapa si usturoiul plus restul de condimente.
4.Amestecati bine apoi cu mana si daca doriti puteti adauga patrunjel tocat. Personal prefer sa evit adaugarea acestuia pentru ca se inegreste la prajit
5.Puneti intr-o oala adanca ulei de prajit si lasati la foc iute sa fie bine incins.
6.Daca nu aveti aparatul special de falafel,atunci recomand sa faceti bilute potrivit de mici pe care le presati apoi un pic in palma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel rapid si gustos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Orez cu prune uscate

Orez cu prune uscate

Prunele se inmoaie in apa calduta cca o jumatate de ora.Se spala,se pun la fiert in apa rece.In apa

24 voturi    17 comentarii
1h
Retete de post
Tocanita de ceapa

Tocanita de ceapa

Aceasta tocanita de ceapa o facea bunica de cateva ori pe an. Prima data cand scotea recolta de ceapa,

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2012

    sunt convinsa ca toate tipurile de falafel sunt delicioase! este una din mancarurile mele preferate :-)

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

    Reteta pe care am urmat-o este una palestiniana,iar mancarurile arabesti in general desi au acelasi nume, gustul si ingredientele difera de la o tara araba la alta...nu vei gasi un Falafel palestinian asemanator celui libanez,sau celui facut de israelieni,sau celui facut de egipteni....eu va doresc pofta maxima! Loool

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    eu stiu tot cu,cartof,cu fasole pina acum nu am auzit ;la noi se pune si putin bicarbonat ca sa fie mai pufoase sau,un ou .

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      Nu este oblgatoriu fasole eu pun o cartoafa cruda pe care o dau pe masina cu nautul si iese bine dar trebuie si usturoi.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Interesanta varianta ta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Cred ca sunt gustoase.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Nu stiam ca se pune si fasole la ele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 250 de grame de naut de conserva
  • 250 de grame de fasole fiarta
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • 1/2 lingurita de piper alb
  • 1 lingurita de coriandru
  • 1 lingurita de camun
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • 8-9 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 1 mana de patrunjel (optional)
  • 1 lingura de seminte de susan(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

Lucia (Chef de cuisine)

sunt convinsa ca toate tipurile de falafel sunt delicioase! este una din mancarurile mele preferate :-)

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu mazare Rigi Bigi