autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Fals file cu gimbir si portocala

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Ingrediente
bucata de carne file de 1-2 kg, 3 linguri de ulei, sare si piper proaspat macinat, 2 maorcovi, 2 ridichi albe, 1 usturoi intreg taiat de-a latul, 11/2 suc deportocala proaspata, 1pahar de supa, ghimbir proaspat taiat felii, 1lingura de mustar D'jon, 1ceapa mare taiata

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita cu fund dublu si adinca se pune uleiul la incalzit.Se unge carnea cu sare si piper si se prajeste putin pe toate partile.Se scoate carnea si se toarna vinul se lasa sa inceapa sa fiarba se adauga sucul de portocala supa,ghimbirul,mustarul si ceapa.Se reintoarce carnea in cratita si se da la cuptor incalzit dinainte la 140 de grade.Nu se acopera cratita si din cind in cind se stropeste carnea cu sosul din cratita.Dupa o ora se adauga usturoiul taiat morcovii taiati ca betisoare si ridichile sferturi.Se lasa in cuptor 3-31/2 ca sa fie gata.Se intoarce de citeva ori si se stropeste cu sos ca sa nu se usuce.Este minunata cu orez fiert cu stafide si putina ceapa prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fals file cu gimbir si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PUI IN SOS DE VIN ROSU

PUI IN SOS DE VIN ROSU

Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se incing 2 linguri

7 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de cartofi cu carne de porc

Ciorba de cartofi cu carne de porc

Ceapa o curatam, o spalam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    o reteta deosebita.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Cred ca e o bunatate, pacat ca nu ai poze.

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • bucata de carne file de 1-2 kg
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2 maorcovi
  • 2 ridichi albe
  • 1 usturoi intreg taiat de-a latul
  • 11/2 suc deportocala proaspata
  • 1pahar de supa
  • ghimbir proaspat taiat felii
  • 1lingura de mustar D'jon
  • 1ceapa mare taiata

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Estera Flori (Chef de cuisine)

o reteta deosebita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui marinat in iaurt si curry