autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Fals file cu gimbir si portocala

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Ingrediente
bucata de carne file de 1-2 kg, 3 linguri de ulei, sare si piper proaspat macinat, 2 maorcovi, 2 ridichi albe, 1 usturoi intreg taiat de-a latul, 11/2 suc deportocala proaspata, 1pahar de supa, ghimbir proaspat taiat felii, 1lingura de mustar D'jon, 1ceapa mare taiata

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita cu fund dublu si adinca se pune uleiul la incalzit.Se unge carnea cu sare si piper si se prajeste putin pe toate partile.Se scoate carnea si se toarna vinul se lasa sa inceapa sa fiarba se adauga sucul de portocala supa,ghimbirul,mustarul si ceapa.Se reintoarce carnea in cratita si se da la cuptor incalzit dinainte la 140 de grade.Nu se acopera cratita si din cind in cind se stropeste carnea cu sosul din cratita.Dupa o ora se adauga usturoiul taiat morcovii taiati ca betisoare si ridichile sferturi.Se lasa in cuptor 3-31/2 ca sa fie gata.Se intoarce de citeva ori si se stropeste cu sos ca sa nu se usuce.Este minunata cu orez fiert cu stafide si putina ceapa prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fals file cu gimbir si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 2 comentarii

  • Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    o reteta deosebita.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Cred ca e o bunatate, pacat ca nu ai poze.

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • bucata de carne file de 1-2 kg
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2 maorcovi
  • 2 ridichi albe
  • 1 usturoi intreg taiat de-a latul
  • 11/2 suc deportocala proaspata
  • 1pahar de supa
  • ghimbir proaspat taiat felii
  • 1lingura de mustar D'jon
  • 1ceapa mare taiata

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Estera Flori (Chef de cuisine)

o reteta deosebita.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
VARZA CALITA CU CIOLAN