Fantezie cu portocale

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g faina,
  • 150g unt,
  • 100g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 50g smantana,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Umplutura:
  • zeama de la o portocala,
  • 1 portocala fara coaja,
  • 150g branza de vaci,
  • 150g zahar,
  • 120g faina,
  • 2 oua,
  • 1 lingura lichior de portocale (sau esenta de portocale).
  • Decor:2 portocale,1 plic gelatina transparenta.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, pe rand, smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina.

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda cu peretii detasabili si se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp, se freaca branza de vaci cu zaharul, zeama de portocala, ouale batute, lichiorul (sau esenta). La sfarsit, se adauga portocala taiata bucati.

Se scoate blatul din cuptor, se toarna compozitia pentru umplutura si se pune forma din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa ce se coace, se lasa la racit.

Cand prajitura s-a racit , se decoreaza cu feliile de portocale peste care se toarna gelatina transparenta, preparata cum scrie pe plic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor