autor:

denisa andreea

» » Prajituri

Fantezie cu portocale

Autor: denisa andreea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: denisa andreea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2013

Ingrediente
Blat:, 150g faina, , 150g unt, , 100g zahar,, 2 galbenusuri,, 50g smantana,, 1 praf de copt,, 1 lingura zeama de lamaie., Umplutura:, zeama de la o portocala,, 1 portocala fara coaja,, 150g branza de vaci,, 150g zahar,, 120g faina,, 2 oua,, 1 lingura lichior de portocale (sau esenta de portocale)., Decor:2 portocale,1 plic gelatina transparenta.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, pe rand, smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina.

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda cu peretii detasabili si se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp, se freaca branza de vaci cu zaharul, zeama de portocala, ouale batute, lichiorul (sau esenta). La sfarsit, se adauga portocala taiata bucati.

Se scoate blatul din cuptor, se toarna compozitia pentru umplutura si se pune forma din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa ce se coace, se lasa la racit.

Cand prajitura s-a racit , se decoreaza cu feliile de portocale peste care se toarna gelatina transparenta, preparata cum scrie pe plic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar "cioco"

Se fac 2 blaturi astfel: se impart ingredientele in mod egal. Se face primul blat de cacao: 3 oua

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Prajituri
Prajitura cu crema  la rece

Prajitura cu crema la rece

Preparare pandispan:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile

8 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g faina
  • 150g unt
  • 100g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 50g smantana,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Umplutura:
  • zeama de la o portocala,
  • 1 portocala fara coaja,
  • 150g branza de vaci,
  • 150g zahar,
  • 120g faina,
  • 2 oua,
  • 1 lingura lichior de portocale (sau esenta de portocale).
  • Decor:2 portocale,1 plic gelatina transparenta.

Raporteaza reteta

Retete
de denisa andreea
Crema de Vanilie cu Frisca

Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Dobos