autor:

denisa andreea

» » Prajituri

Fantezie cu portocale

Autor: denisa andreea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: denisa andreea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2013

Ingrediente
Blat:, 150g faina, , 150g unt, , 100g zahar,, 2 galbenusuri,, 50g smantana,, 1 praf de copt,, 1 lingura zeama de lamaie., Umplutura:, zeama de la o portocala,, 1 portocala fara coaja,, 150g branza de vaci,, 150g zahar,, 120g faina,, 2 oua,, 1 lingura lichior de portocale (sau esenta de portocale)., Decor:2 portocale,1 plic gelatina transparenta.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, pe rand, smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina.

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda cu peretii detasabili si se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp, se freaca branza de vaci cu zaharul, zeama de portocala, ouale batute, lichiorul (sau esenta). La sfarsit, se adauga portocala taiata bucati.

Se scoate blatul din cuptor, se toarna compozitia pentru umplutura si se pune forma din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa ce se coace, se lasa la racit.

Cand prajitura s-a racit , se decoreaza cu feliile de portocale peste care se toarna gelatina transparenta, preparata cum scrie pe plic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g faina
  • 150g unt
  • 100g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 50g smantana,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Umplutura:
  • zeama de la o portocala,
  • 1 portocala fara coaja,
  • 150g branza de vaci,
  • 150g zahar,
  • 120g faina,
  • 2 oua,
  • 1 lingura lichior de portocale (sau esenta de portocale).
  • Decor:2 portocale,1 plic gelatina transparenta.

Raporteaza reteta

Retete
de denisa andreea
Crema de Vanilie cu Frisca

Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate

20 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Salam de biscuiţi reţetă