Se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, pe rand, smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina.
Se toarna compozitia intr-o forma rotunda cu peretii detasabili si se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp, se freaca branza de vaci cu zaharul, zeama de portocala, ouale batute, lichiorul (sau esenta). La sfarsit, se adauga portocala taiata bucati.
Se scoate blatul din cuptor, se toarna compozitia pentru umplutura si se pune forma din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa ce se coace, se lasa la racit.
Cand prajitura s-a racit , se decoreaza cu feliile de portocale peste care se toarna gelatina transparenta, preparata cum scrie pe plic.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii