Ingrediente
Blat:, 150g faina, , 150g unt, , 100g zahar,, 2 galbenusuri,, 50g smantana,, 1 praf de copt,, 1 lingura zeama de lamaie., Umplutura:, zeama de la o portocala,, 1 portocala fara coaja,, 150g branza de vaci,, 150g zahar,, 120g faina,, 2 oua,, 1 lingura lichior de portocale (sau esenta de portocale)., Decor:2 portocale,1 plic gelatina transparenta.
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h 10 min
0 voturi
Mod de preparare
Se toarna compozitia intr-o forma rotunda cu peretii detasabili si se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp, se freaca branza de vaci cu zaharul, zeama de portocala, ouale batute, lichiorul (sau esenta). La sfarsit, se adauga portocala taiata bucati.
Se scoate blatul din cuptor, se toarna compozitia pentru umplutura si se pune forma din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa ce se coace, se lasa la racit.
Cand prajitura s-a racit , se decoreaza cu feliile de portocale peste care se toarna gelatina transparenta, preparata cum scrie pe plic.