autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Fasii de pui in foietaj cu sos alb

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2013

Ingrediente
1/2 foaie aluat foietaj, 1 piept de pui dezosat, sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjel uscat, , Pentru sos:, , 1 cana lapte, 1 lingura faina, 1 lingurita unt, 2 1/2 linguri mascarpone, sare, piper, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete.
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Il taiem fasii pe lung, nu foarte groase.
Intr-un bol amestecam sare,piper, boia dulce si patrunjel uscat.
Le invartim bine, apoi tavalim fasiile de pui prin acest amestec.
Presaram niste faina pe masa de lucru.
Asezam foietajul si cu un sucitor il mai intindem putin, apoi il taiem fasii de circa 2 cm.
Luam cate o fasie de aluat si infasuram in jurul bucatelelor de pui, dar nu le acoperim de tot cu aluat (ca in poza).
Ungem o tava cu putina margarina si punem hartie de copt.
Asezam fasiile de pui imbracate lasand putin spatiu intre ele.
Dam tava in cuptorul incins pana aluatul este rumenit iar puiul este patruns ( cam 40-45 de minute).
Le scoatem cand sunt gata si le lasam sa se racoreasca.

Sosul:
Intr-un castron punem faina si o dizolvam cu 5-6 linguri de lapte.
Punem restul de lapte la fiert intr-o cratita.
Cand da in clocot, punem amestecul de faina, dar il trecem printr-o strecuratoare.
Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si il lasam sa fiarba cam 3 minute, cat sa aiba consistenta unei smantani.
Luam de pe foc, condimentam cu sare si piper, apoi punem untul si invartim bine .
Lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte si incorporam cu o lingura de lemn mascarponele.
Patrunjelul il spalam si il tocam marunt, apoi il adaugam in sos.
Servim fasiile de pui impreuna cu acest sos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasii de pui in foietaj cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

Pieptul de pui se taie in 4 bucati, fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele ,avand grija san

6 voturi    4 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui, pe pat de legume

Pulpe de pui, pe pat de legume

Punem intro oala 1L apa la fiert. Intre timp spalam legumele si le taiem in forma dorita; rondele

7 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Constanta, Mira va multumesc !

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Multumesc mult Floare de colt!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    O idee excelnta, reteta rapida si delicioasa !

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Multumesc mult Mira!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Cred ca este foarte buna dar are multe calorii...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Excelenta idee!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1/2 foaie aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
  • Pentru sos:
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita unt
  • 2 1/2 linguri mascarpone
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Constanta, Mira va multumesc !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cotlet de porc copt in zeama de varza