autor:

» » Mancaruri cu carne

Fasii de pui in foietaj cu sos alb

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2013

Ingrediente
1/2 foaie aluat foietaj, 1 piept de pui dezosat, sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjel uscat, , Pentru sos:, , 1 cana lapte, 1 lingura faina, 1 lingurita unt, 2 1/2 linguri mascarpone, sare, piper, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete.
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Il taiem fasii pe lung, nu foarte groase.
Intr-un bol amestecam sare,piper, boia dulce si patrunjel uscat.
Le invartim bine, apoi tavalim fasiile de pui prin acest amestec.
Presaram niste faina pe masa de lucru.
Asezam foietajul si cu un sucitor il mai intindem putin, apoi il taiem fasii de circa 2 cm.
Luam cate o fasie de aluat si infasuram in jurul bucatelelor de pui, dar nu le acoperim de tot cu aluat (ca in poza).
Ungem o tava cu putina margarina si punem hartie de copt.
Asezam fasiile de pui imbracate lasand putin spatiu intre ele.
Dam tava in cuptorul incins pana aluatul este rumenit iar puiul este patruns ( cam 40-45 de minute).
Le scoatem cand sunt gata si le lasam sa se racoreasca.

Sosul:
Intr-un castron punem faina si o dizolvam cu 5-6 linguri de lapte.
Punem restul de lapte la fiert intr-o cratita.
Cand da in clocot, punem amestecul de faina, dar il trecem printr-o strecuratoare.
Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si il lasam sa fiarba cam 3 minute, cat sa aiba consistenta unei smantani.
Luam de pe foc, condimentam cu sare si piper, apoi punem untul si invartim bine .
Lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte si incorporam cu o lingura de lemn mascarponele.
Patrunjelul il spalam si il tocam marunt, apoi il adaugam in sos.
Servim fasiile de pui impreuna cu acest sos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasii de pui in foietaj cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 6 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Constanta, Mira va multumesc !

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Multumesc mult Floare de colt!

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    O idee excelnta, reteta rapida si delicioasa !

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Multumesc mult Mira!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Cred ca este foarte buna dar are multe calorii...

    • mira (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Excelenta idee!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1/2 foaie aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
  • Pentru sos:
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita unt
  • 2 1/2 linguri mascarpone
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Constanta, Mira va multumesc !

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
PUI CU ARDEI COPT