Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne, 200 g untura sau ulei, 750 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 1 kg fasole alba, 1 leg. verdeata, sare, piper, foi de dafin, dupa gust.
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Carnea se portioneaza, se sareaza, si se inabusa într-un vas cu untura (ulei). Dupa inabusire se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in grasimea ramasa, adaugand pasta de tomate dizolvata in putina apa; se amesteca toate componentele si se mai adauga putina apa pentru inabusire. Se potriveste de sare si piper, se adauga carnea inabusita si se amesteca, lasind sa fiarba cca 2 ore. Fasolea se alege, se spala in mai multe ape, apoi se fierbe, schimbindu-se primele doua ape de fierbere, dupa care se adauga foile de dafin. Se continua fierberea si se pune carnea in vasul cu fasole cu care mai fierbe cca 10-15 minute. Se adauga, dupa caz, si supa in care a fiert carnea. La servire se pune in farfurie portia de carne peste care se asaza fasolea cu verdeata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba cu carne de oaie şi miel" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Prunele se spala, se oparesc, apoi se inlatura samburii.
Carnea de porc se taie pe jumatate si se
2 voturi
1 comentariu
45 min
Cartofii se taie bucati potrivite si se pun in apa. Ardeii se taie cuburi si li sescoate nervura
0 voturi
0 comentarii
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Ion Padure (Chef de cuisine) , 13 iunie 2008
Aceasta reteta este foarte bine explicata, voi incerca sa gatesc dupa modul de preparare de mai sus.