Fasole alba cu carne de oaie şi miel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1
  • 500 kg carne
  • 200 g untura sau ulei
  • 750 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 1 kg fasole alba
  • 1 leg. verdeata
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se sareaza, si se inabusa într-un vas cu untura (ulei). Dupa inabusire se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in grasimea ramasa, adaugand pasta de tomate dizolvata in putina apa; se amesteca toate componentele si se mai adauga putina apa pentru inabusire. Se potriveste de sare si piper, se adauga carnea inabusita si se amesteca, lasind sa fiarba cca 2 ore. Fasolea se alege, se spala in mai multe ape, apoi se fierbe, schimbindu-se primele doua ape de fierbere, dupa care se adauga foile de dafin. Se continua fierberea si se pune carnea in vasul cu fasole cu care mai fierbe cca 10-15 minute. Se adauga, dupa caz, si supa in care a fiert carnea. La servire se pune in farfurie portia de carne peste care se asaza fasolea cu verdeata deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise