Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne, 200 g untura sau ulei, 750 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 1 kg fasole alba, 1 leg. verdeata, sare, piper, foi de dafin, dupa gust.
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Carnea se portioneaza, se sareaza, si se inabusa într-un vas cu untura (ulei). Dupa inabusire se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in grasimea ramasa, adaugand pasta de tomate dizolvata in putina apa; se amesteca toate componentele si se mai adauga putina apa pentru inabusire. Se potriveste de sare si piper, se adauga carnea inabusita si se amesteca, lasind sa fiarba cca 2 ore. Fasolea se alege, se spala in mai multe ape, apoi se fierbe, schimbindu-se primele doua ape de fierbere, dupa care se adauga foile de dafin. Se continua fierberea si se pune carnea in vasul cu fasole cu care mai fierbe cca 10-15 minute. Se adauga, dupa caz, si supa in care a fiert carnea. La servire se pune in farfurie portia de carne peste care se asaza fasolea cu verdeata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba cu carne de oaie şi miel" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Ion Padure (Chef de cuisine) , 13 iunie 2008
Aceasta reteta este foarte bine explicata, voi incerca sa gatesc dupa modul de preparare de mai sus.