autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole alba cu rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g fasole boabe (alba), , 2 cepe, , 2 cuisoare, , 3 morcovi potriviti, , 3 tulpini de telina, , 150 g ulei de masline, , 500 g rosii, , sare, , piper, , 1/2 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie fasolea peste noapte, iar a doua zi se fierbe - pe jumatate - in apa in care a fost inmuiata, impreuna cu una din cele doua cepe.
Cealalta ceapa se curata si se toaca marunt, iar morcovii si tulpinile de telina, curatate si spalate, se taie cubulete.
Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se dunstuiesc in el toate legumele, dupa care se adauga rosiile curatate de pielita si taiate bucatele. Se gusta de sare si de piper si se lasa sa fiarba cateva minute, la foc mic.
Se incorporeaza boabele de fasole bine scurse, se fierb in continuare, pana ce se inmoaie, se mai adauga sare si piper - daca este nevoie - si, la sfarsit, patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole alba cu ceapa si rosii coapte

Fasole alba cu ceapa si rosii coapte

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se aseaza intr-un vas termorezistent 1 ceapa rosie taiata in sferturi

4 voturi    7 comentarii
40 min
Salate de legume
Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete

Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete

Ciorba de perisoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe, iar eu o gatesc destul de des, pentru

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g fasole boabe (alba)
  • 2 cepe
  • 2 cuisoare
  • 3 morcovi potriviti
  • 3 tulpini de telina
  • 150 g ulei de masline
  • 500 g rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Orez cu legume la cuptor