autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole bătută

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 6 porţii: 500 g fasole albă uscată, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 cepe, 1 foaie dafin, câteva boabe piper, 1 fir cimbru, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

77 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege şi se pune la înmuiat cu o seara înainte de a fi pregătită. A doua zi se schimbă apa, se umple vasul cu apă fierbinte şi se fierbe descoperit până este aproape gata.

Se adaugă ceapă, morcovi patrunjel (toate crestate la capăt), cimbru, foi de dafin boabe de piper, 2-3 linguri de ulei şi se continuă fierberea până fasolea este bine fiartă. La urmă se scot toate componentele, iar fasolea se scoate şi se trece prin sită.

Se adaugă uleiul scurs de la ceapa prăjită, sare şi zeamă de usturoi după gust. La nevoie se mai subţiază cu zeamă în care a fost fiartă fasolea şi se bate cu telul până devine pufoasă.

Se serveşte stropită cu ulei şi presărată cu ceapă prăjită şi cu miez de varză murată sau cu murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole Batuta

Fasole Batuta

Fasolea statuta in apa timp se zece ore se pune la fiert schimbandu-se apa pe parcurs de 3- 4 ori. Se

6 voturi    10 comentarii
4h
Retete vegetariene
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam

6 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    O bunatate !

  • maria , 28 noiembrie 2009

    nu am mai mancat de 4 ani dar am sa-o fac ca e fff buna mai ales iarna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

77 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii: 500 g fasole albă uscată
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 1 foaie dafin
  • câteva boabe piper
  • 1 fir cimbru
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci de padure cu oua