autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole bătută

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 6 porţii: 500 g fasole albă uscată, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 cepe, 1 foaie dafin, câteva boabe piper, 1 fir cimbru, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

77 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege şi se pune la înmuiat cu o seara înainte de a fi pregătită. A doua zi se schimbă apa, se umple vasul cu apă fierbinte şi se fierbe descoperit până este aproape gata.

Se adaugă ceapă, morcovi patrunjel (toate crestate la capăt), cimbru, foi de dafin boabe de piper, 2-3 linguri de ulei şi se continuă fierberea până fasolea este bine fiartă. La urmă se scot toate componentele, iar fasolea se scoate şi se trece prin sită.

Se adaugă uleiul scurs de la ceapa prăjită, sare şi zeamă de usturoi după gust. La nevoie se mai subţiază cu zeamă în care a fost fiartă fasolea şi se bate cu telul până devine pufoasă.

Se serveşte stropită cu ulei şi presărată cu ceapă prăjită şi cu miez de varză murată sau cu murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
FASOLE BATUTA

FASOLE BATUTA

1.Se curata fasolea si o punem in apa cu putin bicarbonat( o lasam asa de seara pana a doua zi dimineata) 2.Fierbem

3 voturi    6 comentarii
2h
Retete de post
Fasole Batuta

Fasole Batuta

Fasolea statuta in apa timp se zece ore se pune la fiert schimbandu-se apa pe parcurs de 3- 4 ori. Se

6 voturi    10 comentarii
4h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    maria , 28 noiembrie 2009

    nu am mai mancat de 4 ani dar am sa-o fac ca e fff buna mai ales iarna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

77 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii: 500 g fasole albă uscată
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 1 foaie dafin
  • câteva boabe piper
  • 1 fir cimbru
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi