autor:

mihaela cecilia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

FASOLE BATUTA

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
500g fasole, 1 cartof, 3 cepe mijlocii, 1 cutie rosii in bulion, sare, piper, patrunjel,200ml ulei, 3 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spala si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata. Se pune la fiert, schimband apa de trei ori si punand in ultima apa de fiert un cartof, pentru a elimina toxinele si neplacerile provocate de fasole, care se arunca la sfarsit. Cand fasolea este foarte bine fiarta se bate cu blenderul si se pune uleiul ca la maioneza, cate putin, pana cand se incorporeaza in fasole. Se adauga sare si piper dupa gust ,se adauga usturoiul curatat si pisat marunt, se omogenizeaza bine compozitia si se aseaza pe un platou cu marginile mai inalte. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand este aproape gata se adauga rosiile in bulion taiate marunt si se mai lasa pe foc 10 minute. La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt si tot sosul acesta se aseaza peste fasole si se lasa la racit, dupa care se poate servi alaturi de muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "FASOLE BATUTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta cu lipie

Fasole batuta cu lipie

Puneti intr-o cratita fasolea si acoperiti-o cu apa. Puneti-o la fiert la foc mic. Cand a inceput

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Salate diverse
Fasole batuta cu ceapa si usturoi

Fasole batuta cu ceapa si usturoi

palam fasolea si o punem in apa rece, de seara pana dimineata. Cand s-a facut dimineata, ne apucam

87 voturi    25 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Tare buna fasolea batuta!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Asa prepar si eu fasolea, doar ca nu pun patrunjel.Voi incerca si asa , pentru ca, patrunjelul ii da un gust foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Piept de pui pane cu brocoli gratinat