Fasolea se lasa peste noapte in apa;
Intr-o oala punem 2 l apa si o dam pe foc, adaugam fasolea si o lasam sa dea in clocot;
Dupa ce apa clocoteste si fasolea incepe sa se ridice deasupra apei, luam oala si aruncam apa, dupa care punem alta apa calda peste fasole, lasam din nou sa fiarba si aruncam iarasi apa, abia in a 3 a apa punem delikatul si legumele sa fiarba cu fasolea, acoperim cu un capac si o lasam pe foc pana ce fasolea este fiarta.
Fasolea se bate cu un blender sau cu un mixer, adaugan ulei din cand in cand, spre final adaugam si usturoiul si amestecam in continure.
Dupa ce am terminat de \"batut\" fasolea, pregatim un sos pe care-l vom face din ceapa(taiata julien) si bulion.
Intr-o tigaie punem o lingura de ulei, dupa ce uleiul s-a incins punem ceapa si amestecam, adaugam apa (150 ml apa), acoperim cu un capac si o lasam la inabusit, cand este ceapa fiarta, adaugam bulionul, putina sare sau delikat dupa gust. Sosul de ceapa, dupa ce s-a racit se toarna peste fasolea batuta

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii