autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole batuta

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
-250-300 g de fasole alba, -1 ceapa(marisoara), -cca 100 ml ulei de masline, -3 catei de usturoi, -1 lingurita(rasa) de boia, -sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Fasolea,curata,se pune in apa rece,cel putin 6 ore.Apoi,se spala,iar si tot cu apa rece se pune la fiert,cu 1 lingurita(rasa) de sare.Este f.bine,daca se fierbe in oala de presiune,deoarece,trebuie sa fie moale si bobul si coaja.
Cind,fasolea e fiarta bine,se strecoara(dar nu aruncam apa),se paseaza(manual sau electric);se pune cu fasolea(cind se paseaza) si usturoiul batut;apoi,cind fasolea e spumoasa,daca e nevoie,se pune putin din zeama ,in care a fiert fasolea;se potriveste de sare,se pune pe un platou.
Ceapa se taie pestisori,si se prajeste in uleiul de masline;dupa ce e calita,se pune boiaua,se amesteca.Se ia de pe foc si se pune peste fasolea batuta.
Se serveste calduta ca atare,cu muraturi.............
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole boabe  uscata batuta (facaluita)

Fasole boabe uscata batuta (facaluita)

Fasolea se alege,se spala si se pune la fiert si se schimba de doua-trei ori apa in care fierbe pentru

44 voturi    16 comentarii
1h
Retete de post
FASOLE BATUTA DELICIOASA

FASOLE BATUTA DELICIOASA

Se alege fasolea,se spala bine si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe in apa cu

1 vot    4 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    O bunaciune mai ales cu muraturi!!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2012

    Delicios

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte buna fasolica ta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      O bunatate,iar prezentarea este super...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Foarte buna este fasolea batuta, iar prezentarea....te face sa inghiti in sec.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Foarte bun si frumos prezentatã!!!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Delicioasa , mai ales cu aroma data de uleiul de masline!***** Prezentare cu gust ca intotdeauna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -250-300 g de fasole alba
  • -1 ceapa(marisoara)
  • -cca 100 ml ulei de masline
  • -3 catei de usturoi
  • -1 lingurita(rasa) de boia
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

O bunaciune mai ales cu muraturi!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciuperci umplute cu oua de prepelita