autor:

brindusa

» » Aperitive

Fasole batuta

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Ingrediente
* 500 g fasole uscata, spalata si fara impuritati, * 1 l de apa + 2 l apa, * 1 morcov, * 1 frunza de dafin, * 3 cepe, * 1-2 capatani de usturoi, * 100- 150ml ulei, * sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

1. Pune fasolea la inmuiat 10- 15 ore (peste noapte e cel mai bine). Scurge fasolea.
2. Pune fasolea in 1 l de apa si da un clocot. In timpul asta pune la fiert si restul de apa. Scurge fasolea si pune peste ea cei 2 l de apa fiarta. Adauga morcovul, dafinul si fierbe la foc mic pana ce fasolea e foarte fiarta. Daca apa scade foarte mult, mai pune putina apa fiarta
3. Taie ceapa foarte fin si caleste-o bine 1n 100 ml de ulei.
4. Strecoara fasolea si paseaz-o bine cu ajutorul unui blender vertical. Poti pune si un polonic din apa in care a fiert. Adauga 3/4 din ceapa calita, 1 capatana de usturoi zdobit si sare. Amesteca bine. Gusta si mai adauga usturoi si ulei daca asa iti place.
5. Pune fasolea pe o farfurie si orneaz-o cu restul de ceapa prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Fasole batuta

Fasole batuta

Se curata fasolea, se spala bine si se pune la muiat in apa de seara pana dimineata. A doua zi se

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole Batuta

Fasole Batuta

Fasolea statuta in apa timp se zece ore se pune la fiert schimbandu-se apa pe parcurs de 3- 4 ori. Se

6 voturi    10 comentarii
4h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cojocaru_Camy

    Cojocaru_Camy (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

    doar ce am facut....foarte gustoasa...eu fac ciorba de fasole si pun un kg de fasole si cand a fiert scot jumatate din boabe si fac batuta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Foarte buna, ne place mult, de aceea gatesc des.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    Tare mult imi place ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • * 500 g fasole uscata
  • spalata si fara impuritati
  • * 1 l de apa + 2 l apa
  • * 1 morcov
  • * 1 frunza de dafin
  • * 3 cepe
  • * 1-2 capatani de usturoi
  • * 100- 150ml ulei
  • * sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Cojocaru_Camy (Chef de cuisine)

doar ce am facut....foarte gustoasa...eu fac ciorba de fasole si pun un kg de fasole si cand a fiert scot jumatate din boabe si fac batuta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec aperitiv