autor:

brindusa

» » Aperitive

Fasole batuta

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Ingrediente
* 500 g fasole uscata, spalata si fara impuritati, * 1 l de apa + 2 l apa, * 1 morcov, * 1 frunza de dafin, * 3 cepe, * 1-2 capatani de usturoi, * 100- 150ml ulei, * sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

1. Pune fasolea la inmuiat 10- 15 ore (peste noapte e cel mai bine). Scurge fasolea.
2. Pune fasolea in 1 l de apa si da un clocot. In timpul asta pune la fiert si restul de apa. Scurge fasolea si pune peste ea cei 2 l de apa fiarta. Adauga morcovul, dafinul si fierbe la foc mic pana ce fasolea e foarte fiarta. Daca apa scade foarte mult, mai pune putina apa fiarta
3. Taie ceapa foarte fin si caleste-o bine 1n 100 ml de ulei.
4. Strecoara fasolea si paseaz-o bine cu ajutorul unui blender vertical. Poti pune si un polonic din apa in care a fiert. Adauga 3/4 din ceapa calita, 1 capatana de usturoi zdobit si sare. Amesteca bine. Gusta si mai adauga usturoi si ulei daca asa iti place.
5. Pune fasolea pe o farfurie si orneaz-o cu restul de ceapa prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Fasole batuta

Fasole batuta

Preparare Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce

12 voturi    11 comentarii
2h
Retete de post
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea fiarta, strecurata, o dau pe robot. Calesc cepele, adaug usturoiul pisat, sting focul, las

23 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cojocaru_Camy

    Cojocaru_Camy (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

    doar ce am facut....foarte gustoasa...eu fac ciorba de fasole si pun un kg de fasole si cand a fiert scot jumatate din boabe si fac batuta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Foarte buna, ne place mult, de aceea gatesc des.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    Tare mult imi place ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • * 500 g fasole uscata
  • spalata si fara impuritati
  • * 1 l de apa + 2 l apa
  • * 1 morcov
  • * 1 frunza de dafin
  • * 3 cepe
  • * 1-2 capatani de usturoi
  • * 100- 150ml ulei
  • * sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Cojocaru_Camy (Chef de cuisine)

doar ce am facut....foarte gustoasa...eu fac ciorba de fasole si pun un kg de fasole si cand a fiert scot jumatate din boabe si fac batuta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Rulada de cascaval in crusta de mac