autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole batuta

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
500 g fasole albă uscată, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 cepe,200 g de bulion 1 foaie dafin, câteva boabe piper, 1 fir cimbru, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se umple vasul cu apă fierbinte şi se fierbe descoperit până este aproape gata. Se adaugă ceapă, morcovi patrunjel (toate crestate la capăt), cimbru, foi de dafin boabe de piper, 2-3 linguri de ulei şi se continuă fierberea până fasolea este bine fiartă. La urmă se scot toate componentele, iar fasolea se scoate şi se trece prin sită. Se adaugă uleiul scurs de la ceapa prăjită, sare şi zeamă de usturoi după gust. La nevoie se mai subţiază cu zeamă în care a fost fiartă fasolea şi se bate cu telul până devine pufoasă.
Deasupra se pune ceapa prajita inpreuna cu bulion
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole Batuta

Fasole Batuta

Fasolea statuta in apa timp se zece ore se pune la fiert schimbandu-se apa pe parcurs de 3- 4 ori. Se

6 voturi    10 comentarii
4h
Retete vegetariene
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam

6 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Şi eu schimb apa! E tare bună!

    • Alice (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Pentru eliminarea toxinelor, eu schimb apa de 3 ori, fierb fasolea cateva clocote dupa care arunc apa si completez cu apa firebinte, repet operatia inca o data si las fasolea sa fiarba complet in a 3a apa. Telina este foarte buna la orice manacre cu fasole (iahnie, ciorba, batuta...).

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      La aceasta reteta puteti adauga si un cartof, pentru eliminarea toxinelor, o telina si o albitura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole albă uscată
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe,200 g de bulion 1 foaie dafin
  • câteva boabe piper
  • 1 fir cimbru
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Mancare de Vinete