autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole batuta

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
500 g fasole albă uscată, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 cepe, g de bulion 1 foaie dafin, câteva boabe piper, 1 fir cimbru, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se umple vasul cu apă fierbinte şi se fierbe descoperit până este aproape gata. Se adaugă ceapă, morcovi patrunjel (toate crestate la capăt), cimbru, foi de dafin boabe de piper, 2-3 linguri de ulei şi se continuă fierberea până fasolea este bine fiartă. La urmă se scot toate componentele, iar fasolea se scoate şi se trece prin sită. Se adaugă uleiul scurs de la ceapa prăjită, sare şi zeamă de usturoi după gust. La nevoie se mai subţiază cu zeamă în care a fost fiartă fasolea şi se bate cu telul până devine pufoasă.
Deasupra se pune ceapa prajita inpreuna cu bulion
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea fiarta, strecurata, o dau pe robot. Calesc cepele, adaug usturoiul pisat, sting focul, las

23 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea se lasa peste noapte in apa; Intr-o oala punem 2 l apa si o dam pe foc, adaugam fasolea

16 voturi    13 comentarii
1h 35 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 500 lei
1499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Şi eu schimb apa! E tare bună!

    • Fara foto

      Alice (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Pentru eliminarea toxinelor, eu schimb apa de 3 ori, fierb fasolea cateva clocote dupa care arunc apa si completez cu apa firebinte, repet operatia inca o data si las fasolea sa fiarba complet in a 3a apa. Telina este foarte buna la orice manacre cu fasole (iahnie, ciorba, batuta...).

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      La aceasta reteta puteti adauga si un cartof, pentru eliminarea toxinelor, o telina si o albitura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole albă uscată
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe, g de bulion 1 foaie dafin
  • câteva boabe piper
  • 1 fir cimbru
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida la cuptor