autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Fasole batuta cu rasol de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Ingrediente
300 g carne de porc pentru rasol, 500 g fasole uscata, 2 morcovi, 1 pastarnac, 3 cepe, 1 cartof, 30 g telina, 30 g dovlecel, 7-8 catei de usturoi, 1/2 ardei gras rosu, 50 ml ketcup rosii si ardei rosii, 50 ml bulion, cateva fire de marar si patrunjel, 30 ml ulei, 2 cuburi concentrat costita afumata, sare, piper, paprika, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Apoi se spala, se alege si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se strecoara, se spala si se pune din nou la fiert in 4 litri de apa clocotita impreuna cu carnea. Se aduna spuma si se adauga morcovii, 1 ceapa, telina, dovlecelul, pastarnacul, cartoful taiat in 4 si 1 cub de concentrat. Se fierbe la foc mic cu capac aproximativ 90 de minute, depinde de fasole.
Se poate fierbe si in oala de fiert sub presiune pentru ca fierbe mai repede.
Intre timp curatati si tocati marunt celelalte cepe si puneti-le la calit in ulei, adaugati ardeiul rosu tocat foarte fin, 1 lingura de ketchup, sare, piper, paprika si 2-3 linguri de bulion si lasati la calit pana se inmoaie ceapa, apoi scurgeti uleiul intr-o ceasca.
Dupa ce a fiert fasolea, se scot legumele si bucata de carne din zeama, se strecoara si boabele se pun la scurs. Carnea se portioneaza pe farfurii.
Intr-o cratita se amesteca usturoiul dat pe razatoarea mica, uleiul in care s-a prajit ceapa, bulionul ramas, restul de ketchup si celalalt cub de concentrat. Se adauga fasolea si se mixeaza. Daca mai trebuie, puteti adauga putina zeama in care a fiert fasolea si cateva linguri de ulei.
Dregeti gustul de sare, piper si adaugati cimbru, dupa gust.
Puneti-o langa carne pe farfurii, cu ceapa calita deasupra si garnisiti cu verdeata si felii de morcov fiert.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu rasol de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tartă de cartofi

Tartă de cartofi

Pregătire aluat: Cartofii îi curătăm, îi punem la fiert, apoi îi zdrobim

18 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar cu orez

Piept de pui la gratar cu orez

Mai intai am taiat pieptul felii subtiri pe care le-am tinut 10 minute in marinata facuta din piper,

2 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Si mie imi place foarte mult fasolea cu rasol afumat;doar ca eu am prajit carnea cu ceapa si bulion.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Multumesc mult de aprecieri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Apetisant. Mi s-a facut o poftaaaa!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Tare gustoasa...

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 noiembrie 2009

      Foarte, foarte buna................

    • Fara foto

      alina , 04 noiembrie 2009

      super reteta trebuie sa fie gustoasa miam miam

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Este buna...imi place!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

14 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne de porc pentru rasol
  • 500 g fasole uscata
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3 cepe
  • 1 cartof
  • 30 g telina
  • 30 g dovlecel
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 50 ml ketcup rosii si ardei rosii
  • 50 ml bulion
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • 30 ml ulei
  • 2 cuburi concentrat costita afumata
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Si mie imi place foarte mult fasolea cu rasol afumat;doar ca eu am prajit carnea cu ceapa si bulion.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de pui cu kapia