Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Apoi se spala, se alege si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se strecoara, se spala si se pune din nou la fiert in 4 litri de apa clocotita. Se aduna spuma si se adauga morcovii, 1 ceapa, telina, dovlecelul, pastarnacul, cartoful taiat in 4 si 1 cub de concentrat. Se fierbe la foc mic cu capac aproximativ 90 de minute, depinde de fasole.
Se poate fierbe si in oala de fiert sub presiune pentru ca fierbe mai repede.
Intre timp curatati si tocati marunt celelalte cepe si puneti-le la calit in ulei, adaugati ardeiul rosu tocat foarte fin, 1 lingura de ketchup, sare, piper, paprika si 2-3 linguri de bulion si lasati la calit pana se inmoaie ceapa, apoi scurgeti uleiul intr-o ceasca.
Dupa ce a fiert fasolea, se scot legumele din zeama, se strecoara si boabele se pun la scurs. Cu zeama si legumele ramase puteti face o ciorba.
Intr-o cratita se amesteca usturoiul dat pe razatoarea mica, uleiul in care s-a prajit ceapa, bulionul ramas, restul de ketchup si celalalt cub de concentrat. Se adauga fasolea si se mixeaza. Daca mai trebuie, puteti adauga putina zeama in care a fiert fasolea si cateva linguri de ulei.
Dregeti gustul de sare, piper si adaugati cimbru, dupa gust.
Puneti-o pe farfurii cu ceapa calita deasupra si garnisiti cu verdeata si felii de morcov fiert. Se serveste ca atare sau impreuna cu carnati prajiti, parjoale, friptura sau rasol de porc.
Pofta buna.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii