autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole batuta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
300 gr. fasole boabe uscata, 1 ½ litru apa, 1 ½ ceapa, 3-4 linguri ulei, un virf de cutit boia de ardei, usturoi pisat (facultativ), sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

110 voturi

Mod de preparare

Se alege, se spala si se moaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa inlocuind-o cu alta apa calduta. Se repeta aceasta operatie de trei ori. Se lasa fasolea sa fiarba bine in ultima apa (pina se poate strivi bobul cu usurinta intre degete), se strecoara si se trece prin sita. Ceapa taiata pestisori se prajeste in ulei, se adauga boiaua si se amesteca. Fasolea trecuta prin sita se pune intr-un castron si se freaca cu uleiul ramas de la prajitul cepei pina se obtine o pasta spumoasa. Se sareaza, se adauga usturoiul si se amesteca. Apoi se asaza pe o farfurie de servit, presarind deasupra ceapa prajita
Se serveste cu muraturi, salata de sfecla, varza, etc.
Se alege, se spala si se moaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa inlocuind-o cu alta apa
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
FASOLE BATUTA

FASOLE BATUTA

1.Se curata fasolea si o punem in apa cu putin bicarbonat( o lasam asa de seara pana a doua zi dimineata) 2.Fierbem

3 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea,curata,se pune in apa rece,cel putin 6 ore.Apoi,se spala,iar si tot cu apa rece se pune la

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    o bunatate...

  • Fara foto

    Cosmic Scarlat , 15 august 2013

    iupoiu[po

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.

    • Fara foto

      andreea , 16 februarie 2010

      cum este? presupun ca buna....!! :P)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

110 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. fasole boabe uscata
  • 1 ½ litru apa
  • 1 ½ ceapa
  • 3-4 linguri ulei
  • un virf de cutit boia de ardei
  • usturoi pisat (facultativ)
  • sare

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ceapa cu ficat de vitel Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe care le punem in lapte. Curatam si spalam ceapa si usturoiul. Spalam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul, taiate marunt, apoi morcovul, pastarnacul, dovlecelul, taiate cubulete mici sau rase, se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe