autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole batuta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
300 gr. fasole boabe uscata, 1 ½ litru apa, 1 ½ ceapa, 3-4 linguri ulei, un virf de cutit boia de ardei, usturoi pisat (facultativ), sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

110 voturi

Mod de preparare

Se alege, se spala si se moaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa inlocuind-o cu alta apa calduta. Se repeta aceasta operatie de trei ori. Se lasa fasolea sa fiarba bine in ultima apa (pina se poate strivi bobul cu usurinta intre degete), se strecoara si se trece prin sita. Ceapa taiata pestisori se prajeste in ulei, se adauga boiaua si se amesteca. Fasolea trecuta prin sita se pune intr-un castron si se freaca cu uleiul ramas de la prajitul cepei pina se obtine o pasta spumoasa. Se sareaza, se adauga usturoiul si se amesteca. Apoi se asaza pe o farfurie de servit, presarind deasupra ceapa prajita
Se serveste cu muraturi, salata de sfecla, varza, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta (facaluita)

Fasole batuta (facaluita)

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Apoi se spala, se alege si se pune

41 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta cu leurda

Fasole batuta cu leurda

Fasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    o bunatate...

  • Fara foto

    Cosmic Scarlat , 15 august 2013

    iupoiu[po

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.

    • Fara foto

      andreea , 16 februarie 2010

      cum este? presupun ca buna....!! :P)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

110 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. fasole boabe uscata
  • 1 ½ litru apa
  • 1 ½ ceapa
  • 3-4 linguri ulei
  • un virf de cutit boia de ardei
  • usturoi pisat (facultativ)
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Piure de mazare cu leurda