autor:

mihaela cecilia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole boabe la cuptor

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
500 g fasole boabe, , 1 morcov mare, , 2 cepe rosii, , 200 g telina, , 1 cutie rosii in bulion, , 3 linguri ulei de orez, , 1 lingura bulion, , 2 ardei grasi sau o lingura de pasta de ardei dulce din comert, , 1/4 lingurita ardei iute tocat marunt,, 1 lingura busuioc uscat, , 1/2 legatura marar, , 1/2 legatura patrunjel, , sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat in apa cu sare cu 12 ore inainte de a o gati. Se pune la fiert in apa rece si se schimba apa de fiert de 3 ori punandu-se de fiecare data apa fierbinte peste fasole. In ultima apa se adauga si un cartof curatat pentru a preveni balonarea. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Morcovul si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare apoi se pun peste ceapa calita pe jumatate. Se lasa pe foc 15-20 minute dupa care se adauga rosiile maruntite, bulionul, ardeii grasi tocati marunt sau pasta de ardei, ardeiul iute si busuiocul. Se mai lasa pe foc 5 minute dupa care se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt si se amesteca cu fasolea fiarta si scursa de apa. Se adauga sare dupa gust si se da la cuptor, incins in prealabil, pentru 20 minute. Se serveste cu castraveti murati.Daca doriti se poate adauga si ceva afumatura inainte de a introduce fasolea in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Se prepara o supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale care se va mentine continuu

2 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MACARICA DE CARTOFI CU MAZARE

MACARICA DE CARTOFI CU MAZARE

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi, iar morcovii se curata si se taie rondele si se pun

6 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    e foarte buna! Eu pun cimbru ;e bun pentru debalonare

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Eu nu calesc ceapa, o pun la fiert cu restul legumelor si cu fasolea.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Delicios.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe rosii
  • 200 g telina
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 3 linguri ulei de orez
  • 1 lingura bulion
  • 2 ardei grasi sau o lingura de pasta de ardei dulce din comert
  • 1/4 lingurita ardei iute tocat marunt,
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Spanac cu ochiuri