autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Fasole cu afumatura

Autor: ariana (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ariana (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 ianuarie 2011

Ingrediente
0.5 kg fasole uscata, o ceapa mare sau 2 potrivite, 100 g pasta de tomate, 4-500 g costita, 7-800 g de oase garf bine afumate, sare, piper, ardei iute, delikat, 3 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert si se schimba de 2-3 ori apa cu apa clocotita.Cand este aproape fiarta se pun in ea bucatile de oase garf si se continua firberea.Separat se taie costita si ceapa cubulete.Se pune la calit costita la foc mediu cu o cantitate mica de ulei(preferat de masline).Cand costita incepe sa se rumeneasca se pune ceapa tocata si se continua calirea pana ceapa devine aurie.Se pun apoi cei 3 catei de usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat fin(sau chilli).Se mai lasa aprox 2 min dupa care se pune sare,piper si pasta de tomate ,se amesteca bine si se pune si o cescuta de apa lasandu-se sa fiarba si sa se ingroase sosul.Cand fasolea este bine fiarta se toarna peste ea sosul facut anterior se pune un praf de delikat dupa gust,sare si piper si se baga cratila in cuptorul incins circa 30-40 de minute.La final se pot pune frunze tocate de leustean.Se serveste cu muraturi asortate sau cu varza acra.pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte, apoi se spala, se alege si se pune

20 voturi    11 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Fasolea am lasat`o in apa rece cca 24 ore, schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband

6 voturi    1 comentariu
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 0.5 kg fasole uscata
  • o ceapa mare sau 2 potrivite
  • 100 g pasta de tomate
  • 4-500 g costita
  • 7-800 g de oase garf bine afumate
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • delikat
  • 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mazare noua cu carne de manzat