autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Fasole cu afumatura

Autor: ariana (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ariana (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 ianuarie 2011

Ingrediente
0.5 kg fasole uscata, o ceapa mare sau 2 potrivite, 100 g pasta de tomate, 4-500 g costita, 7-800 g de oase garf bine afumate, sare, piper, ardei iute, delikat, 3 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert si se schimba de 2-3 ori apa cu apa clocotita.Cand este aproape fiarta se pun in ea bucatile de oase garf si se continua firberea.Separat se taie costita si ceapa cubulete.Se pune la calit costita la foc mediu cu o cantitate mica de ulei(preferat de masline).Cand costita incepe sa se rumeneasca se pune ceapa tocata si se continua calirea pana ceapa devine aurie.Se pun apoi cei 3 catei de usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat fin(sau chilli).Se mai lasa aprox 2 min dupa care se pune sare,piper si pasta de tomate ,se amesteca bine si se pune si o cescuta de apa lasandu-se sa fiarba si sa se ingroase sosul.Cand fasolea este bine fiarta se toarna peste ea sosul facut anterior se pune un praf de delikat dupa gust,sare si piper si se baga cratila in cuptorul incins circa 30-40 de minute.La final se pot pune frunze tocate de leustean.Se serveste cu muraturi asortate sau cu varza acra.pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fasole rosie cu afumatura si ardei copt

Fasole rosie cu afumatura si ardei copt

Mod de preparare: Fasolea se spala foarte bine in mai multe ape si o lasam, peste noapte, la

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 0.5 kg fasole uscata
  • o ceapa mare sau 2 potrivite
  • 100 g pasta de tomate
  • 4-500 g costita
  • 7-800 g de oase garf bine afumate
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • delikat
  • 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Galantina de pui/cu garnitura