autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Fasole cu afumatura

Autor: ariana (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ariana (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 ianuarie 2011

Ingrediente
0.5 kg fasole uscata, o ceapa mare sau 2 potrivite, 100 g pasta de tomate, 4-500 g costita, 7-800 g de oase garf bine afumate, sare, piper, ardei iute, delikat, 3 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert si se schimba de 2-3 ori apa cu apa clocotita.Cand este aproape fiarta se pun in ea bucatile de oase garf si se continua firberea.Separat se taie costita si ceapa cubulete.Se pune la calit costita la foc mediu cu o cantitate mica de ulei(preferat de masline).Cand costita incepe sa se rumeneasca se pune ceapa tocata si se continua calirea pana ceapa devine aurie.Se pun apoi cei 3 catei de usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat fin(sau chilli).Se mai lasa aprox 2 min dupa care se pune sare,piper si pasta de tomate ,se amesteca bine si se pune si o cescuta de apa lasandu-se sa fiarba si sa se ingroase sosul.Cand fasolea este bine fiarta se toarna peste ea sosul facut anterior se pune un praf de delikat dupa gust,sare si piper si se baga cratila in cuptorul incins circa 30-40 de minute.La final se pot pune frunze tocate de leustean.Se serveste cu muraturi asortate sau cu varza acra.pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte, apoi se spala, se alege si se pune

20 voturi    11 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 0.5 kg fasole uscata
  • o ceapa mare sau 2 potrivite
  • 100 g pasta de tomate
  • 4-500 g costita
  • 7-800 g de oase garf bine afumate
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • delikat
  • 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piftele