autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Fasole cu afumatura

Autor: ariana (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ariana (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 ianuarie 2011

Ingrediente
0.5 kg fasole uscata, o ceapa mare sau 2 potrivite, 100 g pasta de tomate, 4-500 g costita, 7-800 g de oase garf bine afumate, sare, piper, ardei iute, delikat, 3 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert si se schimba de 2-3 ori apa cu apa clocotita.Cand este aproape fiarta se pun in ea bucatile de oase garf si se continua firberea.Separat se taie costita si ceapa cubulete.Se pune la calit costita la foc mediu cu o cantitate mica de ulei(preferat de masline).Cand costita incepe sa se rumeneasca se pune ceapa tocata si se continua calirea pana ceapa devine aurie.Se pun apoi cei 3 catei de usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat fin(sau chilli).Se mai lasa aprox 2 min dupa care se pune sare,piper si pasta de tomate ,se amesteca bine si se pune si o cescuta de apa lasandu-se sa fiarba si sa se ingroase sosul.Cand fasolea este bine fiarta se toarna peste ea sosul facut anterior se pune un praf de delikat dupa gust,sare si piper si se baga cratila in cuptorul incins circa 30-40 de minute.La final se pot pune frunze tocate de leustean.Se serveste cu muraturi asortate sau cu varza acra.pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de fasole boabe cu afumatura

Mancare de fasole boabe cu afumatura

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece.Se pune la fiert si se schimba apa de doua ori.Cand fasolea

19 voturi    24 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de fasole cu afumatura

Mancarica de fasole cu afumatura

Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 0.5 kg fasole uscata
  • o ceapa mare sau 2 potrivite
  • 100 g pasta de tomate
  • 4-500 g costita
  • 7-800 g de oase garf bine afumate
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • delikat
  • 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mic dejun cu hamburgher