Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat sa se lase de seara pana dimineata).
Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta curata, dar fierbinte. Se repeta operatiunea de vreo 4-5 ori (facand asa, mancarea nu mai provoaca balonari).
La ultima fierbere se adauga cateva foi de fafin si piper boabe.
Separat, se caleste ceapa taiata marunt, aopi se adauga carnatii taiati la ce dimensiune prefera fiecare. Se calesc, apoi se adauga totul in vasul in care fiebe fasolea, se pune sosul de rosii/bulionul si se lasa sa fiarba cca.20-30min. Se adauga sarea la sfarsit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii