1)Condimenteaza costita cu putina sare,piper,pasta de ardei si usturoiul tocat.Se lasa la rece cel putin 1 ora.
2)Intr-o tigaie antiaderenta pune uleiul la incalzit,adauga costita si carnatul, lasa sa friga cateva minute la foc mediu.Adauga ceapa tocata,boiaua picanta si mai lasa putin.Toarna vinul,pune capac si lasa sa fiarba 10-15 min.la foc mic.Adauga fasolea si mai lasa cateva minute...condimenteaza daca e nevoie,adauga patrunjelul tocat(eu il tai cu foarfeca de bucatarie)si ia de pe foc.
Pt.orez:Pune la fiert apa cu margarina,foaia de dafin si sare mare.Cand incepe sa fiarba pune orezul(nu l-am spalat!)Amesteca si lasa la fiert,la foc mic.Este o mancare tipica portugheza care se seveste cu sosul f. picant de piri piri.Se face si feijoada braziliana sau portugheza in care se pune si carne de pui,diverse tipuri de carnat,varza si legume...asemanator cu ciorba dar mai scazuta.Este f.bun,sper sa va placa...Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii