autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
Pt.2-3 persoane:aprox. 500gr.costita cu os taiata in bucati mici,optional 100gr. carnat feliat,aprox.400 gr. fasole de conseva, sare,, 1 lingura pasta de ardei, 4 catei de usturoi, 8-9 linguri de ulei de masline, 1 ceapa medie, optional 1 ardei iute sau boia iute, jumatate de pahar de vin rosu,patrunjel sau coriandru, Pt.orez:6dl de apa, 1 lingura margarina, 1 foaie de dafin, 300gr.orez

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

1)Condimenteaza costita cu putina sare,piper,pasta de ardei si usturoiul tocat.Se lasa la rece cel putin 1 ora.
2)Intr-o tigaie antiaderenta pune uleiul la incalzit,adauga costita si carnatul, lasa sa friga cateva minute la foc mediu.Adauga ceapa tocata,boiaua picanta si mai lasa putin.Toarna vinul,pune capac si lasa sa fiarba 10-15 min.la foc mic.Adauga fasolea si mai lasa cateva minute...condimenteaza daca e nevoie,adauga patrunjelul tocat(eu il tai cu foarfeca de bucatarie)si ia de pe foc.
Pt.orez:Pune la fiert apa cu margarina,foaia de dafin si sare mare.Cand incepe sa fiarba pune orezul(nu l-am spalat!)Amesteca si lasa la fiert,la foc mic.Este o mancare tipica portugheza care se seveste cu sosul f. picant de piri piri.Se face si feijoada braziliana sau portugheza in care se pune si carne de pui,diverse tipuri de carnat,varza si legume...asemanator cu ciorba dar mai scazuta.Este f.bun,sper sa va placa...Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale combinate Doina

Sarmale combinate Doina

Se vor prepara patru compozitii de umplutura astfel: caliti in ulei cepele tocate si morcovul ras

8 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Pui cu masline , in stil italian

Pui cu masline , in stil italian

Carnea se spala si se usuca bine apoi se face cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline

9 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Multumesc,Dicarmencitta arata super fasolea ta,cu ciolan afumat romanesc!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Buna combinatie!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    O bunatate,sunt sigura ca a fost o desfatare gastronomica.Felicitari.Eu fac foarte des cu ciolan afumat sau kaizer.Am sa pun si eu o poza.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Super aromata! Avem acum o colectie importanata de mancaruri portugheze.Felicitari pentru initiativa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Am folosit fasole de culoare brun-rosiatica.Acesta e "sosul de piri piri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Interesanta reteta,dar ce fel de fasole ai folosit?verde,sau boabe?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Arata tare bine...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      interesanta reeta am sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt.2-3 persoane:aprox. 500gr.costita cu os taiata in bucati mici,optional 100gr. carnat feliat,aprox.400 gr. fasole de conseva
  • sare,
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 8-9 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • optional 1 ardei iute sau boia iute
  • jumatate de pahar de vin rosu,patrunjel sau coriandru
  • Pt.orez:6dl de apa
  • 1 lingura margarina
  • 1 foaie de dafin
  • 300gr.orez

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Multumesc,Dicarmencitta arata super fasolea ta,cu ciolan afumat romanesc!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy