autor:

COPILOU

» » Mancaruri cu carne

Fasole cu jambon

Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 mai 2010

Ingrediente
500g fasole verde sau galbena, o ceapa medie, 200g jambon, 1 lingura untura, 50g morcov ras, bulion, 1 lingura faina, condimente (piper, busuioc, boia iute, verdeturi a la provence), o legatura marar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la prajit in untura, cand aceasta se inmoaie sa pune si morcovul, cand ceapa este calita se pune jambonu si se lasa si el sa se prajeasca putin, se adauga condimentele si pe pune apa si bulionul si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se adauga fasolea si se lasa sa fiarba, cand fasolea a inceput sa fiarba se dizolva faina in putina apa si se adauga.
Dupa ce a fiert fasolea se adauga mararul si de da deoparte.
Se pune ceapa la prajit in untura, cand aceasta se inmoaie sa pune si morcovul, cand ceapa este calita se pune jambonu si se lasa si el sa se prajeasc
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu jambon" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Ciorba de fasole cu jambon crud

Ciorba de fasole cu jambon crud

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Jambonul se parleste daca mai trebuie,

32 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata

Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata

Se taie felii ardeii si ceapa, iar usturoiul se toaca nu foarte marunt. Acestea se pun la prajit

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Simplu si bun.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Un deliciu,felicitari pentru reteta.Am adaugat si eu o poza cu fasolica mea cu ciolan afumat,sper sa o puna cei de la gustos.ro

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Chiar mi s-a facut pofta...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Delicioasa ! demult nu am mai facut...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte buna!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte gustoasa!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      O mancarica buna.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      O reteta super faina!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Interesanta mancarica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500g fasole verde sau galbena
  • o ceapa medie
  • 200g jambon
  • 1 lingura untura
  • 50g morcov ras
  • bulion
  • 1 lingura faina
  • condimente (piper
  • busuioc
  • boia iute
  • verdeturi a la provence)
  • o legatura marar

Raporteaza reteta

Retete
de COPILOU
Omleta by copilou

Omleta by copilou

Se taie ceapa si ardeiul marunt,sunculita fasii, iar cascavalul se da pe razatoare. Intr-o farfurie

7 voturi    3 comentarii
30h
Aperitive
Ciorba de urzici

Ciorba de urzici

Legumele se spala bine si se taie cubulete si se pun la fiert. Urzicile se curate bine si se spala,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de aripioare

Ciorba de aripioare

Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele. Legumele

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Estera Flori (Chef de cuisine)

Simplu si bun.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele trebuie spalate, uscate, condimentate cu sare, piper si toate ierburile aromate; cine are astfel de ierburi proaspete, poate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne