autor:

Epure Mariana

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole cu piept de porc impletit la Doubletta

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2009

Ingrediente
fasole uscata alba,, o ceapa, , 1/2 ardei rosu capia,, 3 catei de usturoi, , 1 morcov, , o felie radacina telina, , condiment mix legume, , cimbru uscat, , ardei iute, , frunze de telina,, piept de porc cu soric, , 1 carnat afumat, , bulion.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se fierbe fasolea in apa cu sare schimband de 3 ori apa. Trebuie capac sau sistemul Doubletta cum am folosit eu care e mult mai rapid. Pieptul de porc felii lungi se taie pe lung indepartand partile cu os. Aceaste fasii obtinute se impletesc cate 2 si se prind cu scobitori. Se prajesc in tigaie. Tot acolo prajiti si bucata de carnata despicata in 4 la un capat.

Legumele celalate se curata si se taie cubulete mici. Se pun pe sita de aburi deasupra vasului in care fierbe fasolea. In fasole adaugati si partile cu os si carne de la pieptul de porc si lasati sa fiarba. Cand e gata fasolea (se zdrobeste usor) se scot acele bucati.

Dupa ce s-au sotat legumele putin se face un sos in craticioara cu putin ulei in care am prajit pieptul de porc si carnatul, se adauga zeama de la fasolea fiarta si bulion de rosii. Sosul obtinut se adauga peste fasolea fiarta si se mai lasa inca putin sa mai scada. Cand s-a ingrosat sosul si s-au patruns aromele se scoate si se serveste rustic in strachina de lut sau farfurie de lemn alaturi de o cana de vin rosu si o farfurie de muraturi asortate, pe marginea farfuriei asezand frumos impletiturile de piept de porc si in mijloc carnatul despicat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu piept de porc impletit la Doubletta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CORABIOARE DE DOVLECEI

CORABIOARE DE DOVLECEI

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se

4 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Parjolute de curcan in sos de rosii

Parjolute de curcan in sos de rosii

Se portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne. Se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 22 %
179.99 lei
139.99 lei

Mixer compact cu bol

- 15 %
499.99 lei
424.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Multumesc pentru idee

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Trebuie incercat !!! Cred ca este tare gustoasa.....

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Bravo, Mariana!Uite ca fasole nu am facut la Dubletta, mi-ai dat o idee.Merci.Doamne cat de eficace este aceasta tigaie!Sunt incantata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • fasole uscata alba,
  • o ceapa
  • 1/2 ardei rosu capia,
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • o felie radacina telina
  • condiment mix legume
  • cimbru uscat
  • ardei iute
  • frunze de telina,
  • piept de porc cu soric
  • 1 carnat afumat
  • bulion.

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Dovlecei prajiti cu ou, rosii si usturoi