Fasole de toamna

Fasole de toamna

Ingrediente

  • fasole rosie de 800 de grame cred,
  • o ceapa,
  • o bucata de dovleac,
  • o cutie mica de rosii decojite in bulion,
  • 2 catei de usturoi,un ardei capia,
  • un deget de radacina de ghimbir,
  • frunze de dafin,
  • 2 linguri de ulei,
  • 4-5 felii nu foarte subtiri de kaiser,
  • curry,
  • boia de ardei dulce,
  • cimbru si sare.

Mod de preparare

Nu prea stiu cum sa-i spun - iahnie de fasole, fasole cu kaiser- nu suna nicicum dar e un fel de mancare pe care ti-l amintesti cu placere (si nici nu s-a plans nimeni de stomac).

Am calit ceapa in putin ulei, am taiat kaiserul cubulete, la fel si dovleacul, care putea foarte bine sa lipseasca (mie imi place foarte mult dulceata lui si il adaug la diverse, daca il am la indemana), ardeiul taiat fasii, usturoiul usor strivit si maruntit si le-am calit usor pe toate. Am adaugat si ghimbirul taiat marunt.

Am adaugat fasolea scursa de zeama si rosiile in bulion, taiate cubulete. Am imbogatit putin aromele cu boia, curry, dafin, cimbru si piper, ba chiar si un strop de rozmarin. Uff, niste pere murate s-ar fi potrivit perfect! Dar nu-i rea nici fara icon smile Fasole..de toamna

Sa aveti pofta!

Alte retete gustoase gasiti pe blogul Bistro Lila.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor