autor:

Truedelights

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole facaluita

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Ingrediente
500 g fasole boabe, 250 ml ulei, sare, 2 cepe,, 1 lingurita boia, 2-3 linguri smantana ( daca vreti)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine mestecare,cu muraturi desigur."

Fasolea se pune in apa , seara.
Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana. Fiind o reteta din Ardeal, smantana nu putea lipsi, nu? ;)
Se toaca ceapa pestisori si se prajeste pana se inmoaie, in 100 ml ulei frecat cu boia.

Fasolea se ofera acoperita cu ceapa prajita si uleiul ramas.

Asa se face in Ardeal " fasolea facaluita" , dupa cum ne spune Radu Anton Roman.
Mai la sud ,prin Tara Romaneasca , mancarea se numeste "fasole batuta" , in ea se mai adauga si 2-3 catei de usturoi bine pisati, iar de smantana nici vorba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole boabe  uscata batuta (facaluita)

Fasole boabe uscata batuta (facaluita)

Fasolea se alege,se spala si se pune la fiert si se schimba de doua-trei ori apa in care fierbe pentru

44 voturi    16 comentarii
1h
Retete de post
Fasole facaluita cu carnati

Fasole facaluita cu carnati

Fasolea se fierbe, se scurge de apa si se bate la robot cu 150 ml ulei de masline, sare si piper

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Cavaleru , 27 noiembrie 2015

    Super buna,cu putin mustar...

  • Fara foto

    Adriana Ionescu (Bucatar sef) , 10 martie 2014

    N-am mancat niciodata cu smantana, eu (in Moldova) pun atat ceapa cruda cat si ceapa prajita usturoi si mustar.

  • Fara foto

    mihaela , 21 noiembrie 2013

    Sunt dobrogeanca maritata cu un ardelean si o mancam simpla si e buna de tot

    • Fara foto

      Rodica Marin , 19 noiembrie 2013

      yummmm...buna.

    • Fara foto

      Atodiresei Carmen Elena , 19 noiembrie 2013

      eu pun mustar dupa gust si e super!

    • Fara foto

      Narcisa Cornel Ciobanu , 19 noiembrie 2013

      se va face in curind

    • Fara foto

      Didina Moldoveanu , 19 noiembrie 2013

      ASA OFAC SI EU DAR FARA SMINTINA .O SA INCERC SI VARIANTA ASTA.

    • Fara foto

      Chetan Mariana , 19 noiembrie 2013

      buna fasolea oricum s-ar numii.sunt din ardeal ,dar neam de neamul meu nu au facut-o cu smantana si nici nu am auzit pana azi.

    • Fara foto

      Aurelia Pasnicu , 02 noiembrie 2013

      Asa o face si mama sub aceeasi denumire de fasole batuta sa-u facaluita.Si la fel o pregatesc si eu.Buna de tot

    • Fara foto

      daniela rosu , 01 noiembrie 2013

      binenteles cu usturoi,,o bunatate si cu muraturi!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 250 ml ulei
  • sare
  • 2 cepe,
  • 1 lingurita boia
  • 2-3 linguri smantana ( daca vreti)

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Adriana Ionescu (Bucatar sef)

N-am mancat niciodata cu smantana, eu (in Moldova) pun atat ceapa cruda cat si ceapa prajita usturoi si mustar.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi in evantai cu cascaval