autor:

Truedelights

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole facaluita

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Ingrediente
500 g fasole boabe, 250 ml ulei, sare, 2 cepe,, 1 lingurita boia, 2-3 linguri smantana ( daca vreti)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine mestecare,cu muraturi desigur."

Fasolea se pune in apa , seara.
Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana. Fiind o reteta din Ardeal, smantana nu putea lipsi, nu? ;)
Se toaca ceapa pestisori si se prajeste pana se inmoaie, in 100 ml ulei frecat cu boia.

Fasolea se ofera acoperita cu ceapa prajita si uleiul ramas.

Asa se face in Ardeal " fasolea facaluita" , dupa cum ne spune Radu Anton Roman.
Mai la sud ,prin Tara Romaneasca , mancarea se numeste "fasole batuta" , in ea se mai adauga si 2-3 catei de usturoi bine pisati, iar de smantana nici vorba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta (facaluita)

Fasole batuta (facaluita)

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Apoi se spala, se alege si se pune

41 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole facaluita(dupa reteta Doinei Varga)

Fasole facaluita(dupa reteta Doinei Varga)

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata.Se scurge de apa,se clateste de cateva

6 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Cavaleru , 27 noiembrie 2015

    Super buna,cu putin mustar...

  • Fara foto

    Adriana Ionescu (Bucatar sef) , 10 martie 2014

    N-am mancat niciodata cu smantana, eu (in Moldova) pun atat ceapa cruda cat si ceapa prajita usturoi si mustar.

  • Fara foto

    mihaela , 21 noiembrie 2013

    Sunt dobrogeanca maritata cu un ardelean si o mancam simpla si e buna de tot

    • Fara foto

      Rodica Marin , 19 noiembrie 2013

      yummmm...buna.

    • Fara foto

      Atodiresei Carmen Elena , 19 noiembrie 2013

      eu pun mustar dupa gust si e super!

    • Fara foto

      Narcisa Cornel Ciobanu , 19 noiembrie 2013

      se va face in curind

    • Fara foto

      Didina Moldoveanu , 19 noiembrie 2013

      ASA OFAC SI EU DAR FARA SMINTINA .O SA INCERC SI VARIANTA ASTA.

    • Fara foto

      Chetan Mariana , 19 noiembrie 2013

      buna fasolea oricum s-ar numii.sunt din ardeal ,dar neam de neamul meu nu au facut-o cu smantana si nici nu am auzit pana azi.

    • Fara foto

      Aurelia Pasnicu , 02 noiembrie 2013

      Asa o face si mama sub aceeasi denumire de fasole batuta sa-u facaluita.Si la fel o pregatesc si eu.Buna de tot

    • Fara foto

      daniela rosu , 01 noiembrie 2013

      binenteles cu usturoi,,o bunatate si cu muraturi!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 250 ml ulei
  • sare
  • 2 cepe,
  • 1 lingurita boia
  • 2-3 linguri smantana ( daca vreti)

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Adriana Ionescu (Bucatar sef)

N-am mancat niciodata cu smantana, eu (in Moldova) pun atat ceapa cruda cat si ceapa prajita usturoi si mustar.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de legume