"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine mestecare,cu muraturi desigur."
Fasolea se pune in apa , seara.
Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana. Fiind o reteta din Ardeal, smantana nu putea lipsi, nu? ;)
Se toaca ceapa pestisori si se prajeste pana se inmoaie, in 100 ml ulei frecat cu boia.
Fasolea se ofera acoperita cu ceapa prajita si uleiul ramas.
Asa se face in Ardeal " fasolea facaluita" , dupa cum ne spune Radu Anton Roman.
Mai la sud ,prin Tara Romaneasca , mancarea se numeste "fasole batuta" , in ea se mai adauga si 2-3 catei de usturoi bine pisati, iar de smantana nici vorba!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii