autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

FASOLE FRECATA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
1 litra fasole alba, 4 morcovi, 1 ceapa mica (cat o nuca), 1/2 radacina patrunjel, 2 catei usturoi, 1 legatura mica patrunjel verde, 2 linguri ardei congelat, sare., Pt prajeala: 2 cepe albe, 50 ml ulei (cam o cescuta pt cafea), 2 lingurite boia dulce.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

9 voturi

Mod de preparare

Fasolea se curata de impuritati, se spala, se pune la fiert in apa rece. Se da in clocot, se arunca prima apa si se pune iar la fiert cu apa rece. Se fierbe la foc potrivit. Cand este aproape fiarta, adaugam tot zarzavatul taiat marunt, inclusiv verdeata. Cand totul este fiert, se potriveste de sare, se stinge focul, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se mixeaza. In cazul in care aveti prea multa apa peste fasole, aceasta se scurge intrun vas, din care puteti adauga apoi, sa dati mancarii consistenta dorita. Se serveste cu ,,prajeala,, aceasta mancare fiind specifica Ardealului. Prajeala se pregateste astfel: intro tigaie mica, sau craticior, punem uleiul la incins apoi adaugam cele 2 cepe taiate pestisori, rumenim ceapa, adaugam boiaua, amestecam si imediat stingem focul. Este foarte buna cu mamaliga si slanina fripta, alaturi de castraveti sau gogonele murate.
Daca ti-a placut reteta noastra "FASOLE FRECATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Fasole frecata cu castraveti murati

Fasole frecata cu castraveti murati

Fasolea o spalam bine in 2-3 ape. O punem intr-un vas cu apa fierbinte la umflat si o lasati acolo

4 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Waw ce bun!! Felicitar pentru prezentare!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Foarte buna.Sa sti ca acest fel se foloseste si la noi de ani de zile.Nu am stiut ca e specifica Ardealului.Eu stiu reteta asta de peste 40 de ani.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Delicioasa,dar e post...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Bună fasolea ta frecată, Mariela!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 litra fasole alba
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa mica (cat o nuca)
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 2 linguri ardei congelat
  • sare.
  • Pt prajeala: 2 cepe albe
  • 50 ml ulei (cam o cescuta pt cafea)
  • 2 lingurite boia dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Țușpais de dovlecei cu praz