Fasolea se curata de impuritati, se spala, se pune la fiert in apa rece. Se da in clocot, se arunca prima apa si se pune iar la fiert cu apa rece. Se fierbe la foc potrivit. Cand este aproape fiarta, adaugam tot zarzavatul taiat marunt, inclusiv verdeata. Cand totul este fiert, se potriveste de sare, se stinge focul, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se mixeaza. In cazul in care aveti prea multa apa peste fasole, aceasta se scurge intrun vas, din care puteti adauga apoi, sa dati mancarii consistenta dorita. Se serveste cu ,,prajeala,, aceasta mancare fiind specifica Ardealului. Prajeala se pregateste astfel: intro tigaie mica, sau craticior, punem uleiul la incins apoi adaugam cele 2 cepe taiate pestisori, rumenim ceapa, adaugam boiaua, amestecam si imediat stingem focul. Este foarte buna cu mamaliga si slanina fripta, alaturi de castraveti sau gogonele murate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii