Fasole la borcan pentru iarna

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 5 kg fasole lata alba
  • 3 kg rosii
  • 3-4 ardei verzi
  • frunze de telina si patrunjel
  • 300 ml ulei

Mod de preparare

Fasolea se spala,se curata si se rupe.Apoi se aseaza pe un servet pentru a se zvinta.Rosiile se oparesc si se curata de pielite.Intr-o cratita mai larga se pune putin ulei, se aseaza alternativ un strat de fasole,unul de rosii taiate felii, putin ardei si frunzele pina se gata fasolea.Deasupra se pune restul de ulei.Ultimul strat sa fie rosii si frunze.Se pune cratita pe o plita la foc mic si se lasa sa fiarba, pina se inmoaie fasolea.Dupa fierbere se potriveste cu sare.Se raceste si se pune in borcane.Se fierbe in dunt 30 minute dupa care se scot borcanele si se acopera cu o patura.Se lasa pina a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise