Fasole la borcan pentru iarna

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 5 kg fasole lata alba
  • 3 kg rosii
  • 3-4 ardei verzi
  • frunze de telina si patrunjel
  • 300 ml ulei

Mod de preparare

Fasolea se spala,se curata si se rupe.Apoi se aseaza pe un servet pentru a se zvinta.Rosiile se oparesc si se curata de pielite.Intr-o cratita mai larga se pune putin ulei, se aseaza alternativ un strat de fasole,unul de rosii taiate felii, putin ardei si frunzele pina se gata fasolea.Deasupra se pune restul de ulei.Ultimul strat sa fie rosii si frunze.Se pune cratita pe o plita la foc mic si se lasa sa fiarba, pina se inmoaie fasolea.Dupa fierbere se potriveste cu sare.Se raceste si se pune in borcane.Se fierbe in dunt 30 minute dupa care se scot borcanele si se acopera cu o patura.Se lasa pina a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise