autor:

jsabrina

» » Mancaruri cu carne

Fasole scazuta cu coaste de porc

Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 martie 2010

Ingrediente
1 Kg Fasole, Coaste proaspete de porc ( cate doriti...eu am pus in functie de gurmanzii din familia mea ), 1 Morcov, 2 Ceapa rosii, 1 Ardei gras rosu, 1 Felie de telina, 2 Linguri de bulion, Ulei, Patrunjel, Marar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Bun. Am cheltuit banii sa cumparam ingredientele, prin urmare , din bun simt , stingem televizorul, scoatem cablul de la net si ne apucam de treaba.

Cu ochiul pe apometru sa nu facem risipa, punem apa intr-o oala cat sa acopere fasolea deja lenevind acolo si o punem pe foc pana da cateva clocote, apoi aruncam apa. Repetam procedura inca odata, sau depinde de cate ori vreti voi. [eu fac asta doar de doua ori ..ca imi vine factura la apa lunar :))]

Dupa ce am terminat , umplem oala cu 3 litri de apa ( macar sa va para rau cand faceti asta) si punem fasolea la fiert serios , fara sa ne mai jucam cu ea.

Deabea acum putem sa ne vaietam. Greul incepe cu adevarat!
Intr-un ceaon/tigaie fortam costitele sa se prajeasca...
Intre timp, tocam ceapa si ardeiul , razuim morcovul,pastarnacul si telina si le punem la fiert la un loc cu fasolea.
La cat de greu ne-am miscat, probabil costitele s-au prajit. Le scoatem si le punem deoparte.
Bun. Acum nu aprindem televizorul..ca ne uita sfintii acolo. Avem timp strict pentru o tigara ( 10 minute) !
Au trecut si cele 10 minute si iata ca de ce ti-e frica nu scapi ! Suntem nevoiti sa punem costitele peste fasole la fiert !
Lasam sa fiarba 1h si 30 de minute/ 2h sau depinde, pana ce fasolea incepe sa scada.
Intr-o alta tigaie, punem o lingura de ulei, calim o ceapa tocata marunt cu bulion si adaugam compozitia in oala cu fasole pentru inca 15 minute.
Potrivim de sare si piper... si oprim focul !
Era sa uit !!! Dupa ce am oprit focul, adaugam patrunjelul si mararul tocat si gata !!!

Acum avem voie sa conectam toate sursele de curent din casa !

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu coaste de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez la cuptor cu friptura de pui

Orez la cuptor cu friptura de pui

Am avut un pui de tara pe care l-am impartit in doua. Din tacamuri am facut un borsulet de dovlecei,

5 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
RULOURI DE FICATEI DE PASARE  CU BACON

RULOURI DE FICATEI DE PASARE CU BACON

Ficateii se curata de pielite,se spala,se zvanta si se condimenteaza. Fiecare bucata de ficatel

40 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pastia Irina , 08 noiembrie 2015

    Foarte buna, dar daca ai fi prezentat reteta in mod firesc, ar fi fost perfect! Genul acesta de descriere al modului de preparare "a la Pastorel Teodoreanu sau Radu Anton Roman", nu te supara, dar ii prinde numai pe ei...

  • Fara foto

    Gospodine&Bucatari , 06 august 2014

    buuuuuuuuun.....

  • Fara foto

    Georgiana Elena Kidutza , 04 decembrie 2013

    bv

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Foarte gustoasa si aratoasa fasolea ta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Arata minunat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Buna fasolea ta.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Multumesc pentru incurajare si sfaturi . Intradevar Ana, ai mare dreptate in ceea ce priveste lasatul fasolei in apa si despre oala sub presiune. De obicei asa fac, dar acum am nimerit o fasole nasoala si nici nu am lasat-o in apa de seara. Si am prezentat reteta cum am facut-o . Promit solemn ca o sa fac si una cu timp de fierbere mai mic :)). Va pup si multumesc inca odata pentru aprecieri.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Sabrina esti o dulce in felul cum descrii reteta nu poti sa o lasi citita pe jumatate ,exact ca si cu un roman care are o buna actiune, nu-l poti lasa din mana pana ce nu-l dai gata sa vezi tot,tot ce se intampla. E tare buna reteta ta . Incearca sa pui fasolica la fiert in oala de presiune asa nu trebuie sa stai atata timp neconectata( televizor, internet) Pupici dulci.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Fasolea ta arata foarte bine,dar nu inteleg de ce trebuie sa fiarba asa de mult.Eu pun fasolea la inmuiat cu o seara inainte si cu toata fiertura si pregateala ,mai mult de 1 ora nu-mi trebuie.Daca folosesc oala la presiune e si mai rapid...30 minute.Eu nu cred ca daca fasolea a fost lasata bine la inmuiat ii trebuie asa mult timp,poate depinde de fasole sau poate nu sunt inca destul de experta,cu toate ca nu lipseste fasolea de pe masa noastra ,cel putin 1 data pe luna si folosesc mereu fasolea uscata.

    • pusikmea

      pusikmea (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      mmm, ce bunatate, felicitari, arata delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg Fasole
  • Coaste proaspete de porc ( cate doriti...eu am pus in functie de gurmanzii din familia mea )
  • 1 Morcov
  • 2 Ceapa rosii
  • 1 Ardei gras rosu
  • 1 Felie de telina
  • 2 Linguri de bulion
  • Ulei
  • Patrunjel
  • Marar

Raporteaza reteta

Retete
de jsabrina
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Taietei Chinezesti

Taietei Chinezesti

S-a facut seara. Si cum nora pentru mama nu poate fi captivanta decat cu o portie de taietei chinezesti...uite

8 voturi    5 comentarii
20 min
Paste si pizza
Pui aromat a la`Sabrina

Pui aromat a la`Sabrina

Haideti sa incepem. Luam puiul si il spalam bine bine binee..apoi il "trantim" in apa intr-o olicica,

8 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa si aratoasa fasolea ta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulou din piept de pui cu cascaval si garnitura de fructe