autor:

burdulea maria elena

» » Retete de post

Fasole scazuta cu pastai proaspete (reteta de post)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Ingrediente
1/2 kg fasole proaspata pastai, 3 morcovi, 1 ceapa, 2 lingurite boia dulce, 100 ml ulei, 2 catei de usturoi, cimbru, piper macinat, sare, otet de mere cu miere, 4 lingurite amidon alimentar, 1 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii.
Intro cratita cu capacitate de 1 litru, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovii taiati rondele, calim usor pana ceapa devine sticloasa, adaugam cele 2 lingurite de boia dulce, adaugam fasolea, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie fasolea si morcovii. Intre timp completati apa care scade, legumele sa fie usor acoperite de apa. Presaram piper macinat proaspat, adaugam 1 lingurita cimbru uscat(puteti sa puneti si proaspat), adaugam sare dupa gust, inacrim usor mancarea cu otet de mere, care ii va da un gust placut. Pregatim imediat o diresatura din 4 lingurite de amidon si putina apa pe care o desertam peste fasole, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic, clocotim 1 minut, pana se ingroasa mancarea, apoi stingem focul. Adaugam, usturoiul zdrobit cu presa si patrunjelul verde tocat marunt. Este o mancare de post hranitoare si usoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu pastai proaspete (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Lasagna cu ciuperci si legume

Lasagna cu ciuperci si legume

Toate legumele curatate, spalate, taiate cubulete, ciupercile feliate, se calesc intr-un vas cu ulei

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

Spalam ciupercile, le stergem cu un prosop curat si indepartam coditele. Foile de ceapa verde le

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Da Constanta, e foarte gustoasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

    Asa Adelina, profita cat e sezon.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

    O bunatate !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Ieri am făcut ciorbă, azi o să fac şi scăzută. E de sezon.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Mira multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      TeoBucatar multumesc, este o mancare usoara.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Un deliciu!*****

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Hranitoare si foarte buna... Incercati sa taiati pastaile in lungime, in doua sau in trei (depinde cat sunt de late), asa ca taieteii sa fie... o mancare deosebita!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Foarte sanatos si delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole proaspata pastai
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite boia dulce
  • 100 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru
  • piper macinat
  • sare
  • otet de mere cu miere
  • 4 lingurite amidon alimentar
  • 1 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Da Constanta, e foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chec de post in trei culori Chec de post in trei culori

Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt, zahărul vanilinat şi mixăm toate

0 voturi    0 comentarii
50h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva de grau fiert Cum se face coliva de grau fiert

Cum se face coliva de grau fiert Graul se pune la muiat pentru cateva ore, apoi se asaza intr-o oala mai mare, se acopera cu 4 cesti

4 voturi    2 comentarii
3h
Retete de post
Cum se face coliva