autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole verde

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
400 g fasole verde conservata, 1 ceapa rosie, 1 catel usturoi, 1 lingura ghimbir, 1 lingura zahar, 1 lingura ulei, 1 lingura sos sambal, 4 linguri pasta de tomate, pentru sos sambal: 250 g ardei iuti rosii, 1 lingura sare, 1 lingura zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

1. Sosul sambal este un condiment indonezian care poate fi preparat prospat, astfel: se incinge o tigaie din fonta timp de 2-3 minute. Se arunca in tigaia firbinte ardeii chilli si se lasa sa se coaca pe uscat cateva minute. Dupa ce se racesc, se toaca marunt si se face o pasta la mixer impreuna cu sare si zahar brun.
2. Se incinge ulei intr-o tigaie si se rumenesc 2 minte ceapa rosie taiata felii subtiri si usturoiul zdrobit
3. Se adauga ghimbirul, zaharul si sosul sambal si se mai prajesc pentru un minut.
4. Se adauga pasta de tomate, se firbe 15 secunde, apoi se adauga fasolea verde din conserva scursa de zeama.
5. Se tine compozitia pe foc inca 5 minute.
6. Se serveste firbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de vita cu fasole verde

Ciorba de vita cu fasole verde

Se fierbe carnea de vita la foc mic si se spumeaza, timp de 2 ore jumatate sau pana o gustati si

4 voturi    1 comentariu
3h
Borsuri si Ciorbe
Mancare de fasole verde de post

Mancare de fasole verde de post

Intr-un vas mai mare punem fasolea la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute. Intre timp curatam

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 g fasole verde conservata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura ghimbir
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura sos sambal
  • 4 linguri pasta de tomate
  • pentru sos sambal: 250 g ardei iuti rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Budinca de vinete