autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole verde cu sos de arpagic

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
500 g fasole verde, sare, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura mare de arpagic, 20 g unt, 1 lingura faina alba, 1/2 cub pentru supa dizolvat in 200 mp apa, 100 ml smantana sau iaurt, piper alb macinat, 1 varf de cutit de chimen macinat, 1 lingurita suc de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

1- Se spala fasolea verde, i se taie capetele si se scot eventualele ate.Intr-un vas mare se da in clocot o cantitate suficienta de apa cu sare, se adauga fasolea si se fierbe aprox. 8 minute, fara sa se inmoaie complet, Se clateste cu apa rece si se scurge.
2- Pentru sos, se curata ceapa verde, se spala si se taie impreuna cu partea verde, se spala si se taie impreuna cu partea verde mai frageda, in rondele subtiri.Se spala arpagicul, se sterge si se toaca marut.
3- Se caleste ceapa verde ntr-o tigaie mica, in unt, pana se moaie.Se presara deasupra faina si se prajeste cateva minute, amestecand continuu.Se adauga supa si se mai fierb la foc mic, aprox. 5 minute, amestecand continuu.
4-Se ingroasa sosul cu smanatana si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si suc de lamaie.Se adauga fasolea si totul se incalzeste.In final se condimenteaza cu arpagic si se toarna intr-un vas de servire.Ca garnitura, se recomanda cartofii noi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu sos de arpagic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama cu ciuperci si mazare

Ciulama cu ciuperci si mazare

Curatam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi fierti cu unt

Cartofi fierti cu unt

Se fierb cartofii in cu tot cu coaja. Dupa fierbere se decojesc si se taie cuburi. Se aseaza pe o

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Merge si fara faina prajita,e mai sanatos !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Daca nu era faina prajita era numai bine.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g fasole verde
  • sare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura mare de arpagic
  • 20 g unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1/2 cub pentru supa dizolvat in 200 mp apa
  • 100 ml smantana sau iaurt
  • piper alb macinat
  • 1 varf de cutit de chimen macinat
  • 1 lingurita suc de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Merge si fara faina prajita,e mai sanatos !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
MANCARE CU MAZARE