autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole verde cu sos de lamaie

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
1conserva de fasole verde,1 radacina patrunjel,1 lamaie, ml ulei,2 linguri faina alaba,2 oua, patrunjel si marar frunze, sare piper, boia.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Punem la foc uleiul intr-o cratita, adaugam faina, o calim pana isi schimba culoarea si o stingem cu apa. Peste, rasturnam fasolea, spalata , din conserva si sucul de la lamaie.Saram, piperam, prafuim cu boia si fierbem inabusit 15 minute (daca mai trebuie mai punem putina apa). In timp ce fierbe, batem bine galbenusurile de oua ,le adaugam apoi si mai dam niste clocote.Servim cu marar si patrunjel verde. POFTA BUNA !!! Maxima - Meseria bucatarului e sa invete sa gateasca (parafrazare dupa J Renard -Le metier dun ecrivain cest dapprendre a ecrire )
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete gratinate

Vinete gratinate

Spalati vanata, o stergeti si feliati rondele de circa 1 cm. Sarati si lasati 10 minute sa iasa eventuala

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Se curata si se spala legumele.Ceapa se toaca julien si se pune pentru cateva minute in uleiul incins

12 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Interesanta treaba cu oul si imi plac maximele si proverbele tale.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1conserva de fasole verde,1 radacina patrunjel,1 lamaie, ml ulei,2 linguri faina alaba,2 oua
  • patrunjel si marar frunze
  • sare piper
  • boia.

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
MACARICA DE CARTOFI CU MAZARE