autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole verde cu sos de lamaie

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
1conserva de fasole verde,1 radacina patrunjel,1 lamaie, ml ulei,2 linguri faina alaba,2 oua, patrunjel si marar frunze, sare piper, boia.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Punem la foc uleiul intr-o cratita, adaugam faina, o calim pana isi schimba culoarea si o stingem cu apa. Peste, rasturnam fasolea, spalata , din conserva si sucul de la lamaie.Saram, piperam, prafuim cu boia si fierbem inabusit 15 minute (daca mai trebuie mai punem putina apa). In timp ce fierbe, batem bine galbenusurile de oua ,le adaugam apoi si mai dam niste clocote.Servim cu marar si patrunjel verde. POFTA BUNA !!! Maxima - Meseria bucatarului e sa invete sa gateasca (parafrazare dupa J Renard -Le metier dun ecrivain cest dapprendre a ecrire )
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut

Spanac scazut

Se curata ceapa,se spala, se taie marunt apoi se pune intr-o cratita in putin ulei si se caleste

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Friptura de curcan cu legume la cuptor

Friptura de curcan cu legume la cuptor

Se pune la fiert carnea de curcan in 3 litri apa rece cu putina sare, zaharul, 1 morcov, ceapa, pastarnacul

34 voturi    14 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Interesanta treaba cu oul si imi plac maximele si proverbele tale.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1conserva de fasole verde,1 radacina patrunjel,1 lamaie, ml ulei,2 linguri faina alaba,2 oua
  • patrunjel si marar frunze
  • sare piper
  • boia.

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta