autor:

Doina  Varga

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene, Salate

Fasole verde cu usturoi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 1 kg fasole verde, 1 capatana de usturoi, cateva fire verdeata, 3 linguri ulei, 3 linguri otet, 1 lingurita zahar, sare dupa gust, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala fasolea verde, apoi se pune la fiert intr-un litru de apa sau in oala speciala de fiert in aburi, cu capac, la foc mic.
Dupa 20-25 minute, scoateti fasolea intr-un castron si preparati dressingul de usturoi astfel: tocati foarte fin usturoiul curatat si cu un tel mic amestecati cu uleiul, otetul, zaharul, sarea si piperul si putina zeama in care a fiert fasolea.
Turnati dressingul peste fasole. Garnisiti cu verdeata.
Se poate servi ca atare sau ca garnitura la carne sau branzeturi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde

Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde

Fasolea galbena se pune in cratita (eu am folosit Wok-ul) cu un pahar de apa si se lasa sa fiarba

0 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Fasole verde cu usturoi

Fasole verde cu usturoi

Fasolea se spala si se pune la fiert. Separat se face mujdeiul de usturoi, tocam usturoiul, punem

28 voturi    16 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • merisoare de padure

    merisoare de padure (Chef de cuisine):

    Eu am renuntat la ulei si la zahar, in schimb am pus doua linguri de maioneza, nu a ramas si pentru a doua zi.....

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Da, e foarte buna.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      O mancare de sezon...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1 kg fasole verde
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva fire verdeata
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de legume cu maioneza de post - Philips multicooker