autor:

Daniela_Mocean

» » Conserve si muraturi

Fasole verde in apa

Autor: Daniela_Mocean (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Mocean (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2014

Ingrediente
7 kg fasole verde lata, 1 lingura de sare pentru muraturi, frunze de telina, 6 aspirine

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Spalata si curatata, taiata in bucati, fasolea se opareste in apa cu sare (sare de muraturi, curata) si frunze de telina taiate marunt. Se lasa la oparit cam 4, 5 minute.



Se scoate si se pune in borcane cu ajutorul palniei pentru borcane, iar apa in care a fost oparita se rastoarna peste fasolea din borcane. Deasupra se adauga, in fiecare borcan (de 1,700 litri), cate o aspirina. Se inchide ermetic cu capace si se sterilizeaza in apa timp de 40 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.



Dupa ce se finalizeaza sterilizarea, se lasa borcanele in cratita cu apa fierbinte si se acopera cu paturi. Se lasa asa pana se racesc borcanele (de regula pana a doua zi ).



Dupa curatare, din 7 kg de fasole au ramas 6,800 kilograme si au iesit 6 borcane de cate 1,700 kg.



Reteta o mai gasiti si pe http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/2014/07/fasole-verde-in-apa-conserva-pentru.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde in apa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ghiveci de legume la borcan

Ghiveci de legume la borcan

Cand nu mai ai loc in congelator, si nu numai atunci, merge de minune un ghiveci la borcan. Se poate

72 voturi    6 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Castraveti cornichon in otet

Castraveti cornichon in otet

Spalati castravetii si lasati-i sa stea in apa rece cel putin 4-5 ore. Intre timp spalati bine borcanele

23 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Candea Paula , 16 iulie 2015

    Cred ca daca eliminati aspirina ar fi mai sanatos. O lingura de sare la litru de apa precum si sterilizarea borcanelor pentru 30-40 minute dupa ce ati pus capacul la borcan ar fi mai sanatos iar conservele sunt bune chiar si 2 ani

  • Fara foto

    Ionescu Nicolae , 25 august 2014

    Daniela Mocean faci socoteala cata apa iti treboie pentru a o pune in borcane si pui o aspirina la 0,5 litri apa si o dai intun clocot sa se topeasca aspirina

  • Daniela_Mocean

    Daniela_Mocean (Chef de cuisine) , 25 august 2014

    Liliana Tudor, nu mi-as permite nici o clipa sa dau o reteta care nu este verificata, despre care doar as crede ceva . Aceasta conserva, asa cum este ea descrisa, sta foarte bine pana la 24 de luni.

    • Fara foto

      Daniela Mocean , 25 august 2014

      De multe ori nici nu este topita aspirina din gura borcanului, iar cand il desfaci, o pescuiesti usor cu o lingurita si o arunci. Nu stiu daca doar sterilizarea este suficienta, poate stie cineva care face asa si ii sta, nu care a auzit doar ca se poate, ca atunci e pacat de munca si legume pradate.

    • Fara foto

      Mateescu Ecaterina , 24 august 2014

      cu ce se poate inlocui aspirina? Oare steriizate mai mult timp, nu este mai sanatos? Daca stie cineva, rog astept raspuns. Merci, pa.

    • Fara foto

      Elena Corb , 07 august 2014

      ASA O PREGATESC SI EU FASOLEA VERDE MULTUMESC DE RETETA

    • Fara foto

      liliana tudor , 06 august 2014

      nu cred ca tine cu aspirine este necesar conservant si tebuie fierte borcanele si a doua zi 30 de minute altfel nu tine si fermenteaza

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 7 kg fasole verde lata
  • 1 lingura de sare pentru muraturi
  • frunze de telina
  • 6 aspirine

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Mocean
Retese (placinte) cu branza Focsani

Retese (placinte) cu branza Focsani

Am framantat 1 kg de faina, cu 60 de grame de drojdie proaspata si cam 600 ml de apa (aici e greu

7 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu merisoare pentru copii, fara zahar

Biscuiti cu merisoare pentru copii, fara zahar

Merisoarele uscate se fac pasta cu ajutorul unui blender si a celor 12 linguri de lapte.Se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Daniela_Mocean (Chef de cuisine)

Liliana Tudor, nu mi-as permite nici o clipa sa dau o reteta care nu este verificata, despre care doar as crede ceva . Aceasta conserva, asa cum este ea descrisa, sta foarte bine pana la 24 de luni.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Zacuscă gustoasă