autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Fasole verde la borcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
* 3-4 kg fasole verde frageda fara ate (mie imi place fasolea fideluta), * 1 morcov, * 1 ardei kapia rosu sau 3-4 peperoni, * 1 plic pikant fix, * cateva fire de patrunjel si telina, * 5-6 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

73 voturi

Mod de preparare

E super sa ai iarna o fasole verde in camara, parca ar fi acum culeasa, mai ales ca se gateste usor si repede.
Curatati fasolea verde si puneti-o in apa rece la spalat. Dupa ce o clatiti bine in 2-3 ape luati cate un manunchi in mana si taiati-o in bucati de 2-4 cm. Puneti-o apoi la fiert intr-o oala mai mare cu apa cat sa o acopere, nu mai mult.
Curatati morcovul, taiati-l feliute subtiri, bastonase, curatati ardeii si taiati-i si pe ei fasiute sau rondele, apoi adaugati totul peste fasole, impreuna cu cateva frunze de verdeata. Cand incepe sa clocoteasca adaugati dafinul si pikant fix si lasati sa fiarba 8-10 minute. Daca zeama nu este sarata, puteti sa mai puneti o lingura de sare, nu mai mult. Eu nu am mai pus sare, depinde de gust. In timp ce fierbe fasolea, puneti borcanele (eu am folosit de 720 g, pot fi si mai mari) si capacele in 3-4 cratite mari in care turnati apa pana la jumatatea borcanelor. Aveti grija sa fie bine fixate, sa nu pluteasca si sa nu se rastoarne. Asezati cratitele cu borcane pe aragaz la foc mic si lasati-le pana se incing.
Dupa cele 8-10 minute, cand fasolea este prefiarta, puneti-o in borcanele fierbinti, bine indesata si completati cu zeama pana sus. Strangeti apoi bine capacele, luand fiecare borcan cu un servet de bucatarie.
Completati apoi cu apa fierbinte pana ce borcanele vor fi acoperite pana putin mai jos de capace si lasati sa fiarba la foc foarte mic inca 15-20 minute. Dati-le apoi la sterilizat la perne (e mai sigur asa) pana a doua zi si puneti-le apoi in camara.
Din 3 kg de fasole verde au iesit 8 borcane de 720 g. Am cumparat fasolea cu 3 lei kg, deci din 9 lei am obtinut produse pe care as fi cheltuit cel putin 50 lei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele,

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Ketchup picant

Ketchup picant

Am avut rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama ,carnoase si

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena , 24 iulie 2017

    Speram in retete fara pikant, traditionale, asa cumparam din comert (pikant,gelatine,coloranti???)

  • Fara foto

    Dumitrita , 18 iulie 2017

    Ce fel de pikant se foloseste?se pune cum ii pe plic sau se pune doar asa?

  • Fara foto

    Czinkus puti rozalia , 15 iulie 2017

    Dacă nu am aspirina,ce altceva as putea folosi????

    • Fara foto

      Dumitrescu Alexandrina , 30 iulie 2015

      o sa incerc

    • Fara foto

      Tudor Claudia , 10 iulie 2015

      nu va suparati dar pikantul se pune simplu fara a fi facut dupa reteta de pe el?

    • Fara foto

      Ana Pit , 09 iulie 2015

      Picantul trebe pus asa sau trebe amestecat cu ceva

    • Fara foto

      Gabriella Dragan , 14 iulie 2014

      Extraordinara reteta!!! Am facut anul trecut pentru prima data, iar de acum incolo folosesc aceeasi reteta.

    • Fara foto

      Gabriela Bucete , 11 iulie 2014

      asa este.

    • Fara foto

      Ana , 11 iulie 2014

      Fara a fierbe fasolea asezati-o in borcane, adaugati apa pana la gatul borcanului fara sare, inchideti borcanele, si dati-le la cuptorul atunci aprins. Se tin 20 minute dupa ce incep sa apara bulele de fiert in apa din borcane. Asezati borcanele intr-o tava fara apa, pentru usoara manevrare.

    • Fara foto

      Bya Bianca , 11 iulie 2014

      Foarte buna reteta!

    • Fara foto

      Daniela Petrica , 11 iulie 2014

      bine zis elly

    • Fara foto

      Mihaela Diaconescu , 08 iulie 2014

      o sa incrc

    • Fara foto

      Valentina Bitere , 07 iulie 2014

      Asa gospodina sa tot fie,imi place reteta o incerc si eu.Multumesc

    • Fara foto

      Mariana Butnariu , 25 iunie 2014

      am sa incerc

    • Fara foto

      marlen , 17 septembrie 2013

      ne puteti oferi si o alternativa fara pikant fix?eu trebuie sa consum doar sare neiodata :)

    • Fara foto

      Lavinia Muresan , 04 septembrie 2013

      Se poate si fara pikant fix, e see you E-uri!

    • Fara foto

      Lavinia Simion , 03 septembrie 2013

      am o intrebare :o folosim ca si garnitura sau putem sa facem mancarica?

    • Fara foto

      georgiana , 03 septembrie 2013

      super reteta. se poate face si fara pikant fix? multumesc

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      O reteta foarte interesanta,de obicei pun pastarile oparite si racite in pungi in lada frigorifica dar voi incerca si aceasta varianta mai ales ca in beci am loc destul...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

73 voturi

Ingrediente

  • * 3-4 kg fasole verde frageda fara ate (mie imi place fasolea fideluta)
  • * 1 morcov
  • * 1 ardei kapia rosu sau 3-4 peperoni
  • * 1 plic pikant fix
  • * cateva fire de patrunjel si telina
  • * 5-6 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

elena

Speram in retete fara pikant, traditionale, asa cumparam din comert (pikant,gelatine,coloranti???)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de piersici