autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Fasole verde scazuta cu cotlet

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
750 g fasole verde, 700 g cotlet de porc fara os, 1-2 ardei Kapia rosii, 1 legatura marar si patrunjel, 50 ml ulei, 1 morcov, 1 ceapa, 2-3 lingurite faina, 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii, sare, piper, paprika, cimbru, 1 lingurita sau 1 cub concentrat ciuperci sau pui

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika si cimbru.
Intr-o cratita (oala de fiert sub presiune) puneti 30 ml ulei si prajiti cotletul intreg pe toate partile. Adaugati 500 ml apa fierbinte, felii de morcov, concentratul, cateva fasiute de ardei rosu si fierbeti la foc mic cu capac 70 minute (40 minute in oala de fiert sub presiune). In timpul fierberii intoarceti o data sau de doua ori carnea de pe o parte pe alta si aveti grija sa nu se termine zeama.
Cand s-a inmuiat bine carnea se mai condimenteaza daca mai este nevoie.
In timp ce fierbe cotletul se curata si se spala fasolea verde, apoi se taie in bucati de aproximativ 1,5 cm. Curatati si tocati ceapa si restul de ardei rosu. Intr-o cratita puneti uleiul ramas, caliti putin ceapa si ardeiul, apoi adaugati fasolea verde, ketchup si apa cat sa o acopere. Se lasa la fiert cam 40-45 minute la foc mic cu capac.
Dregeti gustul cu sare, piper, paprika. Cand scade bine zeama se adauga faina desfacuta in putina apa si se mai lasa cateva minute pe foc. La urma se adauga mararul si patrunjelul tocat.
Asezati pe farfurii felii de cotlet taiat subtire si fasole verde. Garnisiti cu frunzulite de cimbru, patrunjel, feliute de ardei rosu.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde scazuta cu cotlet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica de ficatei

Mancarica de ficatei

Se spala ficateii si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se taie ceapa solzisori si se prajeste

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine

11 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

    Multumesc mult, dragi prietene.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Mmmmm, o bunatate si cu un pic de smantanica.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Apetisant.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Foarte bine arată; sunt sigură că e tare bună Fasolea! Felicitări...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 750 g fasole verde
  • 700 g cotlet de porc fara os
  • 1-2 ardei Kapia rosii
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2-3 lingurite faina
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • 1 lingurita sau 1 cub concentrat ciuperci sau pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciolan afumat pe pat de legume