autor:

panseluta

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

fasolea mea batuta

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
-1/2 kg fasole alba cu bob de care vreti voi,eu prefer boabele mari, , -o radacina de telina cu diametrul cam de 3-4 cm taiata in 4 (cred ca se pot folosi si bete de telina,cred ca vreo 3-4,eu nu am folosit,pentru ca eu gasesc radacina de telina ),dar nu e necesar,asta e adaugirea mea la reteta de baza., , -4-5 catei mari de usturoi, gust, , -1/4 cana ulei de floarea soarelui (cu masline nu am incercat,dar cred ca trebuie folosit mai putin,cam 50 ml,sub 1/4 cana ), , -1/4 cana de zeama in care a fiert fasolea, , -4-5 catei de usturoi zdrobiti, , -2 cepe mari, , - sare, , -1/2 lg (lingurarita ) menta, , -!/4 lg anason sau chimion

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

-se spala fasolea si se pune in apa rece de seara pana dimineata,sau cel putin 6 ore,pana incepe sa se umfle.Cand observam ca a absorbit toata apa,clatim fasolea si ii adaugam apa,sa o acopere bine.Modul acesta de hidratare o face sa se gateasca mai repede si in acelasi timp elimina substantele balonante din ea.Daca nu avem timp s-o lasam atata la inmuiat,in timpul fierberii schimbam 3 ape.Se spune ca adaosul de bicarbonat de sodiu in apa de fierbere,are acelasi efect.La sfarsitul fierberii adaugam 1/2 lingurita de menta si 1/4 lingurita de chimion si inchidem focul.Lasam 5 minute,dupa care putem sa strecuram fasolea dar pastram 1 cana de zeama.Eu fierb fasolea in oala cu resiune timp de 20 de minute.


-punem fasolea cu telina fiarta in blender,sau mixer,adaugam uleiul si zeama si mixam.La sfasit adaugam usturoiul zdrobit.


-Ceapa o taiem solzisori si o prajim pana se rumeneste usor in ulei,apoi adaugam putina boia dulce,si apoi punem tot amestecul de mai sus peste fasole ca decor.

Exista variante in care se pune si bulion ,dar in acest caz nu va sfatuiesc sa puneti ceapa cu bulion deasupra,ci doar in farfurie,cand serviti fasolea ,pentru ca se intampla probabil un fenomen chimic si daca cumva ramane mancarea si pentru a doua zi,fasolea se strica.Ideea e sa nu puneti bulion,ca nu e nevoie,boiaua de ardei ii da suficienta culoare.

Acest fel de mancare poate sa fie unul independent,de post,poate fi prezentat cu adaosuri de ardei copt ,varza murata,sau alte muraturi , sau aperitiv,sau poate fi o garnitura,e foarte versatil.SI GUSTOS !!!!!!!!!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "fasolea mea batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciorba de perisoare din nuca

Ciorba de perisoare din nuca

Ciorba se prepara ca o ciorba obisnuita. Se distuie ceapa tocata impreuna cu ardeiul taiat cubulete

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Budinca de Conopida

Budinca de Conopida

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa la fiert. Punem sare

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Ce deliciu Pansy! Tot asa batuta fac si eu dar cu carnati.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Sa sti ca am sa incerc sa pun si eu chimion sau anason... N-am incercat pina acum ! Cand nu este de post, o servim cu parjoale.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      multumesc,fetelor

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Super din toate punctele de vedere...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Delicioasa si prezentare super!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Ce bine arata!!!!!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • -1/2 kg fasole alba cu bob de care vreti voi,eu prefer boabele mari
  • -o radacina de telina cu diametrul cam de 3-4 cm taiata in 4 (cred ca se pot folosi si bete de telina,cred ca vreo 3-4,eu nu am folosit,pentru ca eu gasesc radacina de telina ),dar nu e necesar,asta e adaugirea mea la reteta de baza.
  • -4-5 catei mari de usturoi, gust
  • -1/4 cana ulei de floarea soarelui (cu masline nu am incercat,dar cred ca trebuie folosit mai putin,cam 50 ml,sub 1/4 cana )
  • -1/4 cana de zeama in care a fiert fasolea
  • -4-5 catei de usturoi zdrobiti
  • -2 cepe mari
  • - sare
  • -1/2 lg (lingurarita ) menta
  • -!/4 lg anason sau chimion

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce deliciu Pansy! Tot asa batuta fac si eu dar cu carnati.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Sote aromat de fasole cu ardei