autor:

panseluta

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

fasolea mea batuta

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
-1/2 kg fasole alba cu bob de care vreti voi,eu prefer boabele mari, , -o radacina de telina cu diametrul cam de 3-4 cm taiata in 4 (cred ca se pot folosi si bete de telina,cred ca vreo 3-4,eu nu am folosit,pentru ca eu gasesc radacina de telina ),dar nu e necesar,asta e adaugirea mea la reteta de baza., , -4-5 catei mari de usturoi, gust, , -1/4 cana ulei de floarea soarelui (cu masline nu am incercat,dar cred ca trebuie folosit mai putin,cam 50 ml,sub 1/4 cana ), , -1/4 cana de zeama in care a fiert fasolea, , -4-5 catei de usturoi zdrobiti, , -2 cepe mari, , - sare, , -1/2 lg (lingurarita ) menta, , -!/4 lg anason sau chimion

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

-se spala fasolea si se pune in apa rece de seara pana dimineata,sau cel putin 6 ore,pana incepe sa se umfle.Cand observam ca a absorbit toata apa,clatim fasolea si ii adaugam apa,sa o acopere bine.Modul acesta de hidratare o face sa se gateasca mai repede si in acelasi timp elimina substantele balonante din ea.Daca nu avem timp s-o lasam atata la inmuiat,in timpul fierberii schimbam 3 ape.Se spune ca adaosul de bicarbonat de sodiu in apa de fierbere,are acelasi efect.La sfarsitul fierberii adaugam 1/2 lingurita de menta si 1/4 lingurita de chimion si inchidem focul.Lasam 5 minute,dupa care putem sa strecuram fasolea dar pastram 1 cana de zeama.Eu fierb fasolea in oala cu resiune timp de 20 de minute.


-punem fasolea cu telina fiarta in blender,sau mixer,adaugam uleiul si zeama si mixam.La sfasit adaugam usturoiul zdrobit.


-Ceapa o taiem solzisori si o prajim pana se rumeneste usor in ulei,apoi adaugam putina boia dulce,si apoi punem tot amestecul de mai sus peste fasole ca decor.

Exista variante in care se pune si bulion ,dar in acest caz nu va sfatuiesc sa puneti ceapa cu bulion deasupra,ci doar in farfurie,cand serviti fasolea ,pentru ca se intampla probabil un fenomen chimic si daca cumva ramane mancarea si pentru a doua zi,fasolea se strica.Ideea e sa nu puneti bulion,ca nu e nevoie,boiaua de ardei ii da suficienta culoare.

Acest fel de mancare poate sa fie unul independent,de post,poate fi prezentat cu adaosuri de ardei copt ,varza murata,sau alte muraturi , sau aperitiv,sau poate fi o garnitura,e foarte versatil.SI GUSTOS !!!!!!!!!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "fasolea mea batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Desert surpriza

Desert surpriza

1.Se pune apa la fiert intr-o cratita mica.De adauga orezul impreuna cu batonul de scortisoara si

0 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Fasole verde cu ciuperci

Fasole verde cu ciuperci

Ceapa se curata si se taie marunt apoi se caleste in putin ulei.Adaugam ciupercile si pasta de gogosari,

6 voturi    5 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Ce deliciu Pansy! Tot asa batuta fac si eu dar cu carnati.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Sa sti ca am sa incerc sa pun si eu chimion sau anason... N-am incercat pina acum ! Cand nu este de post, o servim cu parjoale.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      multumesc,fetelor

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Super din toate punctele de vedere...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Delicioasa si prezentare super!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Ce bine arata!!!!!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • -1/2 kg fasole alba cu bob de care vreti voi,eu prefer boabele mari
  • -o radacina de telina cu diametrul cam de 3-4 cm taiata in 4 (cred ca se pot folosi si bete de telina,cred ca vreo 3-4,eu nu am folosit,pentru ca eu gasesc radacina de telina ),dar nu e necesar,asta e adaugirea mea la reteta de baza.
  • -4-5 catei mari de usturoi, gust
  • -1/4 cana ulei de floarea soarelui (cu masline nu am incercat,dar cred ca trebuie folosit mai putin,cam 50 ml,sub 1/4 cana )
  • -1/4 cana de zeama in care a fiert fasolea
  • -4-5 catei de usturoi zdrobiti
  • -2 cepe mari
  • - sare
  • -1/2 lg (lingurarita ) menta
  • -!/4 lg anason sau chimion

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

23 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce deliciu Pansy! Tot asa batuta fac si eu dar cu carnati.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cartofi dulci iuti