autor:

Trincuci Luiza

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasolica batuta

Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
500gr fasolica, 1 morcov mare, 200gr sunca taraneasca, vegeta(condimente), boia si chilli dupa gust, busuioc(sau oregano), 2 cepe, 3 linguri bulion, ulei pentru calit

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Pentru ca sunt olteanca nu trebuia sa lipseasca fasolea din meniu!Se pune fasolica la fiert cu morcovul si cu sunca.Daca ati lasat-o la inmuiat de seara atunci sigur nu trebuie sa mai schimbati apa de multe ori.O singura data ajunge.Spre final se adauga vegeta,ca daca o puneti la inceput ingreuneaza fierberea.Dupa ce s-a fiert se strecoara.Se inlatura sunca si se paseaza.eu am lasat si morcovul pentru ca ii da un gust bun.Cand fasolica s-a facut pasta se adauga boiaua dulce,chilli dupa gust si busuiocul.Se aseaza pe platou.Intr-o tigaie se caleste ceapa pana capata culoarea aurie si se adauga bulionul,sarea si piperul.se toarna deasupra fasolicii si se presara verdeata.Merge cu muraturi!!Te unge pe suflet...
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu carne de curcan

Ghiveci de legume cu carne de curcan

Se portioneaza carnea,si se pune la fiert cu putina apa,se trage un clocot,se arunca apa si se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de vinete cu orez ( de post )

Tocana de vinete cu orez ( de post )

Se toaca ceapa, ardeiul si vinete cu coaja si pe pun la calit in ulei. Dupa ce se fac auri la culoare

7 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    Foarte apetisanta fasolica ta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Gustos.Se poate adapta si pentru post

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Imi place tare mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • 500gr fasolica
  • 1 morcov mare
  • 200gr sunca taraneasca
  • vegeta(condimente)
  • boia si chilli dupa gust
  • busuioc(sau oregano)
  • 2 cepe
  • 3 linguri bulion
  • ulei pentru calit

Raporteaza reteta

Retete
de Trincuci Luiza
Tort diplomat special

Tort diplomat special

Este simplu de preparat si foarte delicios!! Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi

3 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Pui cu legume si sos de smantana

Pui cu legume si sos de smantana

Este o mancare usoara de seara care nu necesita multe pregatiri. Se ung pulpele cu ulei si se presara

3 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi
Ostropel de peste

Ostropel de peste

Dupa ce curatati pestele,puneti o tigaie cu ulei la incins si adaugati pestele tras prin faina.Intre

3 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Foarte apetisanta fasolica ta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ficat cu spanac si bureti de pom pane