"Fatayer sabanegh"- Placinte arabesti cu spanac

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
"Fatayer sabanegh"- Placinte arabesti cu spanac

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat
  • - 6 pahare de faina
  • - 1 pahar de lapte
  • - 1 pahar de ulei
  • - 3 lingurite drojdie instantanee
  • - ½ lingurita de sare
  • - ¼ pahar apa pentru framantat
  • Pentru umplutura de spanac
  • -2 kg spanac proaspat
  • -2 cepe taiate marunt
  • -1/3 pahar sumac
  • -1/3 pahar suc de lamaie
  • -3/4 pahar ulei de masline
  • -2 lingurite ardei iute macinat
  • -2 lingurite de sare( sau dupa gust)

Mod de preparare

Aluatul

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.

Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se dospeasca la cald cca 1 ora.

In acest timp se pregateste spanacul.

Spanacul

Specific tarilor arabe, spanacul se curata si se taie marunt atat frunzele cat si cozile.

Se spala in mai multe ape, apoi se stoarce bine in maini.

Se adauga ceapa,sumacul,sucul de lamaie,uleiul de masline,ardeiul iute si sarea si se lasa 5 minute.

Se pune umplutura de spanac intr-o strecuratoare deasupra unui bol pentru a se elimina plusul de lichid.

Se mai framanta 2 minute aluatul si se rup mici bilute de cca 3-4 cm diametru , care se pun in bolul cu ulei de masline.

Se intinde aluatul cu mana si pe fiecare placinta se pune o lingura din compozitia de spanac.

Se impatura placintele in forma de triunghi si se aseaza in tava unsa cu ulei.

Se mai lasa in tavi sa creasca inca 10 minute.

Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade.

Se coc cca 12-15 minute, sau pana s-au rumenit.

Se servesc calde cu iaurt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor