autor:

Mihaela11

» » Aluaturi si Foietaje

"Fatayer sabanegh"- Placinte arabesti cu spanac

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 03 aprilie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru aluat, -6 pahare de faina, -1 pahar de lapte, -1 pahar de ulei, -3 lingurite drojdie instantanee, -½ lingurita de sare, -¼ pahar apa pentru framantat, Pentru umplutura de spanac, -2 kg spanac proaspat, -2 cepe taiate marunt, -1/3 pahar sumac, -1/3 pahar suc de lamaie, -3/4 pahar ulei de masline, -2 lingurite ardei iute macinat, -2 lingurite de sare( sau dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Aluatul
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.
Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se dospeasca la cald cca 1 ora.
In acest timp se pregateste spanacul.
Spanacul
Specific tarilor arabe, spanacul se curata si se taie marunt atat frunzele cat si cozile.
Se spala in mai multe ape, apoi se stoarce bine in maini.
Se adauga ceapa,sumacul,sucul de lamaie,uleiul de masline,ardeiul iute si sarea si se lasa 5 minute.
Se pune umplutura de spanac intr-o strecuratoare deasupra unui bol pentru a se elimina plusul de lichid.
Se mai framanta 2 minute aluatul si se rup mici bilute de cca 3-4 cm diametru , care se pun in bolul cu ulei de masline.
Se intinde aluatul cu mana si pe fiecare placinta se pune o lingura din compozitia de spanac.
Se impatura placintele in forma de triunghi si se aseaza in tava unsa cu ulei.
Se mai lasa in tavi sa creasca inca 10 minute.
Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade.
Se coc cca 12-15 minute, sau pana s-au rumenit.
Se servesc calde cu iaurt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Fatayer sabanegh"- Placinte arabesti cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu cartofi

Coltunasi cu cartofi

Pentru aluat: Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se alege programul de framantare

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu ciuperci

Rulada cu ciuperci

Pentru aluat amestecam branza cu laptele, uleiul si sarea si apoi adaugam faina amestecata in prealabil

13 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Absolut delicioase!!! super yummy:)

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    Ce bine arata!!!!!Felicitari,incerc si eu sa le fac:*

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    o bunatate.....multumim pentru reteta si dau *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      Hmmmmmmmmmmmm...ce bun trebuie sa fie ! Arata nemaipomenit de fain...

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      Grozave si bine lucrate. Ma bucur ca din mainile tale ies atatea bunataturi. Continua tot asa!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

      hmmm ce bine arata...:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat
  • -6 pahare de faina
  • -1 pahar de lapte
  • -1 pahar de ulei
  • -3 lingurite drojdie instantanee
  • -½ lingurita de sare
  • -¼ pahar apa pentru framantat
  • Pentru umplutura de spanac
  • -2 kg spanac proaspat
  • -2 cepe taiate marunt
  • -1/3 pahar sumac
  • -1/3 pahar suc de lamaie
  • -3/4 pahar ulei de masline
  • -2 lingurite ardei iute macinat
  • -2 lingurite de sare( sau dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Absolut delicioase!!! super yummy:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine traditionala rapida
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania