"Fatayer sabanegh"- Placinte arabesti cu spanac

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
"Fatayer sabanegh"- Placinte arabesti cu spanac

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat
  • - 6 pahare de faina
  • - 1 pahar de lapte
  • - 1 pahar de ulei
  • - 3 lingurite drojdie instantanee
  • - ½ lingurita de sare
  • - ¼ pahar apa pentru framantat
  • Pentru umplutura de spanac
  • -2 kg spanac proaspat
  • -2 cepe taiate marunt
  • -1/3 pahar sumac
  • -1/3 pahar suc de lamaie
  • -3/4 pahar ulei de masline
  • -2 lingurite ardei iute macinat
  • -2 lingurite de sare( sau dupa gust)

Mod de preparare

Aluatul

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.

Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se dospeasca la cald cca 1 ora.

In acest timp se pregateste spanacul.

Spanacul

Specific tarilor arabe, spanacul se curata si se taie marunt atat frunzele cat si cozile.

Se spala in mai multe ape, apoi se stoarce bine in maini.

Se adauga ceapa,sumacul,sucul de lamaie,uleiul de masline,ardeiul iute si sarea si se lasa 5 minute.

Se pune umplutura de spanac intr-o strecuratoare deasupra unui bol pentru a se elimina plusul de lichid.

Se mai framanta 2 minute aluatul si se rup mici bilute de cca 3-4 cm diametru , care se pun in bolul cu ulei de masline.

Se intinde aluatul cu mana si pe fiecare placinta se pune o lingura din compozitia de spanac.

Se impatura placintele in forma de triunghi si se aseaza in tava unsa cu ulei.

Se mai lasa in tavi sa creasca inca 10 minute.

Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade.

Se coc cca 12-15 minute, sau pana s-au rumenit.

Se servesc calde cu iaurt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise