autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Fatteh-Vita adaptat

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2011

Ingrediente
200 gr orez basmati, 2 linguri unt, 350 gr carne de vită tocată, 500 ml supă de carne, 5 căţei de usturoi, 3 linguri tahini, o pâine arabă mare, un borcan de iaurt mare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi, de regulă scrisă pe fiecare pungă de orez.

Carnea tocată se pune la rumenit într-un ceaun cu puţină apă, condimente tarhon, delikat, boia de ardei dulce şi se lasă la făcut cam 20 minute.

Separat se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă cu tahini şi iaurt. Într-un vas întins se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se rupe o pâine arabă mare în mai multe bucăţele. Pâinea trebuie să fi fost puţin rumenită în cuptor pentru a deveni crocantă, casantă. Se pune apoi peste aceasta puţin din zeama de carne, apoi orezul fiert, carnea făcută şi sosul de iaurt. Se nivelează bine şi se consumă imediat.

Se poate reîncălzi şi la microunde pentru a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fatteh-Vita adaptat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui in

Pui in "Púcara"

Este o retetã tipic portughezã, mai concret a orasului Alcobaça, unde a fost fãcut pt. prima

6 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga italiana

Mamaliga italiana

Se taie in cubulete mici telemeaua, carnatii afumati si pieptul de porc afumat. Carnatii si pieptul

11 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 gr orez basmati
  • 2 linguri unt
  • 350 gr carne de vită tocată
  • 500 ml supă de carne
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 linguri tahini
  • o pâine arabă mare
  • un borcan de iaurt mare

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute fine