autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu carne

Fazan cu gutui

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Ingrediente
pentru 4 porții:, 1 fazan (are aprox. 1- 1,2 kg),, 3 gutui, 2 morcovi, 1 pastârnac + frunzele de la, 1 ceapă albă, 2x50g de unt (se va lucra la 2 tigăi consecutiv), 2x2 linguri de ulei (idem), 2 lingurițe de amidon dizolvate în puțină apă, sare, piper și boia dulce, decoruri diverse

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Fazanul eu îl fierb în Kuktă (adică vasul de fierbere sub presiune) împreuna cu morcovii, păstârnacul și ceapa și adaug apă cât să acopere generos tot conținutul fazanului din Kuktă.
Pe foc mic (se micșorează flacăra, după ce supapa vasului a intrat în funcțiune) fierbem fazanul circa 1 oră și 30 de minute.
Scoatem fazanul și-l punem la scurs. Supa obținută o păstrăm. E nevoie și la sosul pentru preparat, dar și pentru o supă delicioasă de fazan.
Gutuile spălate, le tăiem felii.
Tranșăm fazanul în bucăți clasice: pulpe, aripi, piept. Le dăm cu sare, piper și boia bulce.
Încingem 2 tigăi cu unt și ulei de floarea soarelui. Întruna adăugăm gutuile iar în cealaltă bucățile de fazan.
După ce toate astea au fost rumenite frumos (la gutui ar trebui un pic mai mult să le țineți la prăjit, pentru a deveni crocante și cine dorește, ar putea să pună și puțin coniac peste ele!), le aducem pe toate întrun singur vas (tigaie).
Supa de fazan care am pus-o deoparte pentru preparat, o să o amestecăm cu amidonul dizolvat în apă. Pentru că vrem să facem un sos gustos și mai gros.
Turnăm supa de fazan peste aranjament. Punem tigaia dinnou pe foc (mic de data asta) și lăsăm să fiarbă ușor, până ce supa se îngoașă ca să formeze sosul dorit. Eu am îngroșat sosul mai mult, că așa îmi place!
După ce ați obținut sosul dorit, montați preparatul în farfurie.
Eu am folosit o bucată de piept și un copănel de fazan, am adăugat gutuile, sosul iar peste gutui am presărat un praf de scorțișoară!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza,

8 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
ciolan cu fasole

ciolan cu fasole

- fasolea boabe se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte de a se pregati mincarea - a doua zi

17 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • claudia

    claudia (Chef de cuisine):

    Aceasta reteta eu am gatit-o cu pui, dar la fazan nu m-am gindit. In orice caz, reteta e un deliciu. Chef in bucatarie, sunteti un geniu, ce mai.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    O bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Precis un fel de mancare delicios, parfumat de gutui si aroma fina de scortisoara!

  • Marcel Iorga

    Marcel Iorga (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2012

    Multumesc Claudia pentru apreciere! :)

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 porții:
  • 1 fazan (are aprox. 1- 1,2 kg),
  • 3 gutui
  • 2 morcovi
  • 1 pastârnac + frunzele de la
  • 1 ceapă albă
  • 2x50g de unt (se va lucra la 2 tigăi consecutiv)
  • 2x2 linguri de ulei (idem)
  • 2 lingurițe de amidon dizolvate în puțină apă
  • sare
  • piper și boia dulce
  • decoruri diverse

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Sarmale in frunze de varza